KK Crvena zvezda podržava Dačićev stav

Dačić je gostujući na gostujući na televiziji B92 izjavio da država neće pomagati košarkaškim klubovima Partizanu u Crvenoj zvezdi istakavši da bi oni trebalo da se privatizuju.

Iz Zvezde poručuju da ih Dačića izjava ohrabruje i podvlače da taj klub nije privatizovan.

"Nije istina da je KK Crvena zvezda imala bilo kakvu pomoć u procesu reorganizacije i restruktuiranja, ni idejnu niti finansijsku. Rukovodstvo kluba je prema važećim zakonima ove zemlje pripremilo plan reorganizacije koji je potom usvojio sud, a to je bio jedini način da košarkaški klub Crvena zvezda bude spašen od bankrota i gašenja. Tokom osmogodišnje blokade računa klub je poslovao preko ćerka firmi, takav način poslovanja je bio iznuđen, ali u skladu sa Zakonom", saopšteno je na sajtu Zvezde.

Klub sa Malog Kalemegdana ističe da je Zvezda platila sve poreze i doprinose državi osim u periodu od 1. avgusta 2008. do sredine 2009. godine, kada je Poreska uprava odmah pustila dodatnu blokadu.

"Taj dug je iznosio 10 miliona dinara i uredno se izmiruje u skladu sa Zakonom, odnosno prema unapred pripremljenom planu reorganizacije kojim nije predviđena privatizacija kluba. Crvena zvezda, takođe, nikada nije dugovala poreze i doprinose, a da nije odmah bila blokirana, kao što je to ocigledno privilegija nekih koji godinama unazad ne plaćaju doprinose državi, a od države uporno traže pomoć".

U saopštenju se dodaje da KK Crvena zvezda podržava i stav premijera Dačića da su klubovi u Srbiji trenutno svačiji i ničiji.

"Privatizacija klubova u Srbiji će se verovatno dogoditi jednog dana, ali pre toga neophodno je da država u potpunosti sprovede Zakon o sportu i definiše titulare vlasništva u klubovima. Dok država ne definiše vlasničku strukturu klubova neophodno je postaviti organizaciju klubova zasnovanu na korporatizaciji, a to je transparentno i odgovorno poslovanje", poručili su iz Zvezde.

(Tanjug)

Pogledajte još