Ivanović: Za mene nema prijateljskih utakmica!

"Čeka nas teška utakmica protiv izuzetno ozbiljne ekipe. Danas smo ih malo upoznali i videli njihovu snagu. Opet, mi imamo naš stil i naše principe u igri. Ovo je važna provera za nas, iz prostog razloga što je protivnik jako dobar i što je sledeći meč sa Hrvatima jako važan za našu generaciju", rekao je Ivanović na konferenciji za medije u Barseloni.

Ivanović je dodao da nije opterećen činjenicom da Srbija, 41.selekcija na FIFA rang listi, igra protiv trećeplasirane Kolumbije.
"Ne postoje prijateljske, nema lakših i težih utakmica, svaki je protivnik težak i mora da se pristupi na najbolji način. Rang lista ne treba da nas opterećuje. Potrebno je da se ponašamo na terenu onako kako želimo da igramo u budućnosti i napravimo uspeh za tim i zemlju", naglasio je Ivanović.

Prema njegovim rečima, izvestan je napredak mladih igrača u poslednjih 15 meseci, ali i celog tima.
"Mladi momci su mnogo napredovali, i kroz klubove i kroz rad sa selektorom. Sada već imamo ozbiljnu ekipu, sa izraženim stilom igre i filozofijom na terenu, ali možemo još mnogo toga i ne smemo da se zadovoljavamo malim stvarima. Potrebno je da napredujemo i individualno i zajedno, mada ne volim da odvajam mlade i iskusnije, svi smo na terenu jednaki", poručio je defanzivac Čelsija, uz konstaciju da je saradnja sa Žozeom Murinjom za sada odlična i da je sve u najboljem redu.

Zamenik kapitena srpskog državnog tima Aleksandar Kolarov, koji zbog povrede prednje lože gotovo izvesno neće igrati, poručio je da ekipa nema potrebe da se previše opterećuje snagom rivala.
"Kolumbija je dosta dobra, ali mi treba da gledamo u nas i da damo maksimum. Imam problem sa prednjom ložom, ali ako izdržim trening igraću, ako ne, najverovatnije neću", naveo je Kolarov.

I on je naglasio da pozicija na rang listi FIFA ne mora da bude presudna na sutrašnjem meču.
"Ne opterćuejm se statistikom. Igrali smo jake prijateljske utakmice, možda na taj način nismo dobili na rang lsiti, ali smo dobili na iskustvu i neke mlađe igrače. Lepo je biti u Top 5, ali ne opterćujem se time", poručio je Kolarov.

Prijateljska utakmica između Srbije i Kolumbije igra se sutra od 20 sati na Mini stadionu u Barseloni, a glavni sudije biće Španac Havijer Estrada Fernandez.

(Tanjug)

Pogledajte još