ARAPI SPAŠAVAJU ZVEZDU: Kupuju zemljište oko Marakane za 64 miliona evra !

Fudbalski klub Crvena zvezda je uz posredstvo Vlade Srbije, blizu konačnog dogovora sa kompanijom “Global Capital Advisors Management” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o milionskom ulaganju u najtrofejniji srpski klub.

Kompanija iz Emirata početkom avgusta potpisala je memorandum o saradnji sa najvišim državni funkcionerima Srbije, a u tom periodu vođeni su i pregovori o strateškom partnerstvu sa Crvenom zvezdom. Arapski kapital izvukao bi posrnulog giganta iz finansijske krize, a zauzvrat bi dobili pravo na plac pored istočne i iznad južne tribine.

"Pregovori sa Arapima vođeni su uoči evropske utakmice sa islandskom IB Vestmanejom. Posrednik u razgovorima bio je ministar za građevinu Vlade Srbije Velimir Ilić. On je možda i neoprezno otkrio da su državni čelnici vrlo blizu rešenja za Crvenu zvezdu, odnosno da su Arapi spremni da ulože ogroman novac, a zauzvrat dobiju poslovan prostor na možda i najboljoj lokaciji u Beogradu. Zasad se ne zna koliko su Arapi spremni da ulažu, ali recimo da u slučaju realizacije Zvezda više ne bi morala danonoćno da brine o dugovima", rekao je jedan od upućenih izvora blizak Crvenoj zvezdi.

Prema grubim proračunima Zvezda bi mogla da inkasira 64 miliona evra od zemljišta.

Pogledajte još