Subotica: Uhapšen i drugi maloletnik osumnjičen za napade na tri osobe

Iako su povređeni mladići, Aleksej Bogović i Valentin Seleza, zadobili teške telesne povrede nastale tako što su im napadači pregazili noge automobilom, u policijskom saopštenju se navodi da je Viši javni tužilac ovaj slučaj kvalifikovao kao krivično delo razbojništva.

"Postoje osnovi sumnje da je, šesnaestogodišnjak u zajednici sa četrnaestogodišnjim maloletnikom, kojeg je sudija za maloletnike Višeg suda stavio u pritvor do 30 dana, u subotu u vremenskom periodu od 02.20 časova do 02.40 časova, u Željezničkom naselju i naselju Kertvaroš u Subotici, u tri odvojena slučaja, napao tri osobe", navedeno je u saopštenju policije.

Osumnjičena šesnaestogodišnja osoba, privedena je sudiji za maloletnike Višeg suda u Subotici, koji mu je odredio u pritvor do 30 dana.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić čestitao je policiji na hapšenju, rekavši da je "zadovoljan brzom i odlučnom reakcijom".

"Nadam se da će i tužilaštvo, u skladu sa dokazima, na pravi način karakterisati delo, a sud strogo kazniti vinovnike dela kako bi se poslala jasna poruka da će se društvo bespompromisno obračunati sa nasiljem", rekao je Dulić Tanjugu.

On je juče, prilikom posete povređenim mladićima, najavio da će od ministra policije zatražiti zapošljavanje još policajaca, a od ministra pravde sankcije za sudije koje za ovakve slučajeve izriču kazne manje od zakonskog minimuma.

Dulić je izjavio da je ovaj slučaj ponovo aktuelizovao pitanje formiranja civilnih straža, rekavši da bi to bila "potpuno legitimna alternativa", ali i istovremeno i "potpuni poraz države u odnosu na kriminal".

Subotička Policija uhapsila je u subotu maloletnika, pod sumnjom da je sa danas uhapšenim maloletnikom, automobilom presretao ljude na ulici i nakon fizičkog obračuna od njih uzimao novac i telefone.

Osumnjičeni se terete da su, u noći između petka i subote, u vremenskom periodu od 02.20 do 02.40 časova, u tri odvojena slučaja, u Željezničkom naselju i naselju Kertvaroš u Subotici, napali tri osobe.

"Postoje osnovi sumnje da su maloletnici upravljajući putničkim automobilom presretali oštećene na ulici i nakon fizičkog obračuna od njih uzimali novac i telefone", navodi se u saopštenju.

U Opštoj bolnici u Subotici, kako se navodi, kod dva osamnaestogodišnjaka, na koje su osumnjičeni naleteli putničkim automobilom, konstatovane su teške telesne povrede, dok je jedna Subotičanka, kojoj su izvršioci oteli tašnu, pala sa bicikla i zadobila lake telesne povrede.

Izvor: B92, Tanjug

Pogledajte još