fbpx

Dačić: Dinkić se politiki obračunava sa mnom preko Simpa

"Mislim da ovde je reč o političkom obračunu sa mnom i zato ne mislim da ta odluka odudara od one politike koja se vodila poslednjih desetak godina", rekao je Dacič za RTS, komentarišući blokadu računa toj kompaniji zbog neizmirenja poreskog duga.

Premijer navodi da nije sporno da svi moraju da plaćaju porez, ali pita kako naplatiti porez ako fabrika ode u stečaj.

"Država treba da očuva postojeća radna mesta i da radi na otvaranju novih", dodao je Dacič i naveo da ne možemo očekivati da će nam samo stranci otvarati radna mesta, a da domaće fabrike i preduzeća budu u neravnopravnom položaju.

Svi investitori koji dolaze, dobijaju 5.000 do 10.000 evra za radno mesto, pomoć u infrastrukturi, nekada dobijaju i zemljište besplatno, oslobođeni su plaćanja nekih dažbina u određenom roku, podsetio je premijer i naveo da je za poslednjih 10, 12 godina izgubljeno stotine hiljada radnih mesta.

Rukovodstvo kompanije Simpo je iznenađeno odlukom države da joj blokira račun zbog neizmirenja poreskog duga, izjavio je danas Tanjugu predsednik Nadzornog odbora u Simpu Borislav Milacić, ističući da je cilj Ministarstva finansija i privrede da uništi Simpo.

On je rekao da je predlog kompanije bio da se sačeka ponedeljak kada dostavljaju vladi materijal koji celovito rešava pitanje, ne samo poreskog duga, nego i daljeg poslovanja kompanije, na bazi sveobuhvatnih mera koje će se preduzeti u kompaniji i što se tiče stvari koje treba vlada da pomogne.

U javnosti nije, kako je rekao, jasno rečeno zašto je Simpo bio protiv predloga odlazećeg Ministarstva finansija i privrede, a tiče se konverzije duga u državni kapital.

"Možda je stvorena slika da Simpo ne želi na lak način da reši dug, jer ovo deluje kao lak način, ali samo kada se pogleda površno. Mi nismo za površne pristupe, dok su neki za prečice", kazao je Milačić.


Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.