Teška nesreća kod Velike Plane: Poginula dva deteta, 12 osoba povređeno

U saobraćajnoj nezgodi kod Velike Plane dvoje dece smrtno je stradalo, a osam putnika povređeno, saopšteno je danas iz PU Jagodina. Saobraćajna nezgoda dogodila se jutros oko 4 sata na autoputu Beograd – Niš, na kolovoznoj traci ka Beogradu, kod Velike Plane.

Policija navodi da je „mercedes“ holandskih registrskih oznaka, iz za sada neutvrđenih razloga, udario je u "hjundai" francuske registracije, koji se kretao neposredno ispred njega. Oba vozila su se prevrnula. Jedno dete je nastradalo na mestu događaja, dok je drugo podleglo povredama na putu do bolnice. Vozač "hjundaija" i jedan putnik su nepovređeni.

Osmoro povređenih je hospitalizovano u Opštoj bolnici u Smederevskoj Palanci.

Na lice mesta su prvi izašli pripadnici PU u Smederevu – Policijske stanice u Velikoj Plani, vatrogasno-spasilačka jedinica i hitna pomoć iz Velike Plane, koji su obezbeđivali mesto nezgode i zbrinuli povređene putnike. Uviđaj su izvršili istražni sudija Osnovnog suda u Smederevu i policijski službenici PU u Jagodini.

Saobraćaj na ovom delu auto-puta je bio u prekidu od 4 do 6 sati. U toku je istraga kojom će se utvrditi uzrok nezgode, kao i sve okolnosti pod kojima se dogodila.

Direktor Bolnice "Stefan Visoki" u Smederevskoj Palanci Periša Jovanović izjavio je Tanjugu da je povređeno osam osoba, od toga petoro dece, i da je reč o holandskim i francuskim državljanima turskog porekla i turskim državljanima.

Jedno dete poginilo je na mestu nesreće, a drugo je bez znakova života doneto u bolnicu, rekao je Jovanović i naveo da su ta deca turski državljani - jedno staro devet godina, a drugo tri godine.

Jedno povređeno dete je poslato u Urgentni centar u Beograd pod sumnjom na kranio-cerebralnu povredu.

Drugo dete je zadržano na odeljenju za ortopediju sa povredom glave, a treće dete na odeljenju ginekoligije sa povredom u regiji perineuma (međice) i njemu predstoji operativni zahvat.

Pacijentkinja stara 15 godina, francuska državljanka, ima povredu glave, a druga pacijentkinja stara 35 godina, turska državljanka, ima prelom kičmenog stuba.

Muškarac, pacijent star 36 godina, holandsko-turski državljanin ima povrede glave i stopala.

Izvor: Novosti

Pogledajte još