Ivanović i Kolarov: Jedva čekamo da počne utakmica sa Hrvatskom

"Motivacija je već sada na vrhunskom nivou i kakva treba da bude. Jedva čekamo da počne utakmica i da krenemo u borbu i napad. Utakmicu vidimo kao našu šansu i to želimo da iskoristimo. Potrebno je ostati miran, naučili smo dosta toga u Zagrebu, posle toga smo svaku utakmicu odigrali zrelije", rekao je Ivanović brojnim novinarima u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Reprezentacija Srbije će sutra od 20.45 dočekati Hrvatsku na stadionu Crvene zvezde u osmom kolu Grupe A kvalifkacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

"Ova utakmica je stvarno važnija od ostalih jer je deo istorije, zbog onoga što možemo da napravimo za naš narod. To je nešto što je motiv svih nas. Čeka nas teška utakmica, ali smo spremni i veoma motivisani", rekao je Ivanović.

Utakmici u Beogradu prisustvovaće i Ivanovićev trener iz Čelsija Žoze Murinjo, a fudbaler je kazao da nije potrebno da Portugalac pomogne Siniši Mihajloviću na klupi "orlova".

"Treneri ne igraju utakmicu, oni su bitni do početka meča. Siniša je pokazao da dovoljno zna o fudbalu i da poznaje ovu ekipu, možda i bolje od Morinja. Napraviti nešto od ovih mladih momaka je izuzetno težak posao i selektor je to uradio na pravi način. On je pravi čovek i on je taj koji nam je potreban u ovom trenutku",
kazao je Ivanović.

Zamenik kapitena Aleksandar Kolarov rekao je da nikada nije bio rasterećen kada je igrao utakmicu, pa tako neće biti ni protiv Hrvatske, iako taj duel nema veliki rezultatski značaj.

"Da se ne zavaravamo, sigurno da će svi biti maksimalno koncentrisani i mi i oni. Ne znam da li sam ikada igrao rasterećen u bilo kojoj utakmici", rekao je Kolarov.

Levi bek Mančester sitija kazao je da je duel sa Hrvatskom "nešto posebno" i da je bitniji od drugih.

"Pišu se samo bodovi, tri boda protiv Hrvatske ili Makedonije je isto, ali utakmica sa Hrvatskom je nešto posebno. Jako je bitna, bitnija od drugih, ali spremamo se kao za svaku i bitno je da odigramo na nivou", kazao je Kolarov.

Na pitanje novinara da li oseća pritisak jer je bio direktan krivac za prvi gol primljen u Zagrebu, Kolarov je kratko odgovorio: "Ne osećam nikakav pritisak".

Kolarov je rekao da se nada da će na tribinama sve biti u redu, kao što je to bilo u martu u Zagrebu.

"Mi bismo trebali da budemo primer. Ja ne mogu da slušam šta će se desiti na tribinama. Mi bismo trebali da se borimo za svaku loptu, a ja se iskreno nadam da će na tribinama biti fer kao što je bilo u Zagrebu", rekao je Kolarov.

U Grupi A Belgija je prva sa 19 bodova, Hrvatska ima 16, a Srbija sedam bodova.

Beta

Pogledajte još