Ivanović i Kolarov: Žao nam je što ne idemo u Brazil!

Srbija je sinoć u Kardifu pobedila selekciju Velsa sa 3:0, u devetom kolu Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali je već ranije ostala bez šanse za plasman u Brazil.

Kapiten reprezentacije Branislav Ivanović rekao je da utakmica protiv Velsa bila utakmica u kojoj je Srbija mogla mnogo više da izgubi nego da dobije.

"Zbog toga je bilo jako važno da odgovorimo trenutku pre svega na psihološkom planu. Uspeli smo i srećan sam zbog toga. Rekao sam već nekoliko puta, iskreno to mislim, ekipa sazreva, igramo sve bolje i sigurnije. Treba da ostanemo samo mudri. Ne sme nigde da se leti. Bolno iskustvo je iza nas, želeli smo da idemo na Svetsko prvenstvo, ali pouke moraju da se izvuku i iskoriste u budućnosti", rekao je Ivanović, objavljeno je na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Fudbaler Mančester sitija Aleksandar Kolarov kazao je da se ispostavlja da Vels "leži" Srbiji.

"Protiv njih je u obe utakmice sve išlo kako treba. Bilo bi bolje da smo ovih devet golova Velsu nekako rasporedili. Po ko zna koji put pomislio sam koliko nas košta to što nismo pobedili reprezentacije od kojih smo sigurno bolji, Škotsku i Makedoniju. Sa tim bodovima sve bi bilo drugačije. Iskreno, žao mi je što ne idemo u Brazil, ali hrabri me ovo što pružamo u poslednje vreme", rekao je Kolarov.

Golove za Srbiju sinoć su postigli Filip đorđević, Aleksandar Kolarov i Lazar Marković, kojem je to bio prvi gol u A reprezentaciji.

"Ne znam ni sam kako je lopta ušla u gol, odbijala se od mnogo nogu, najvažnije je da sam konačno postigao gol za A reprezentaciju u kvalifikacijama. Svima je teško što ne idemo u Brazil, ali već
posle utakmice protiv Hrvatske rekli smo da tog momenta počinju naše kvalifikacije za sledeće Evropsko prvenstvo. Francuska je 'naša' sigurno",
naveo je Marković.

Fudbaler Filip Đuričić rekao je da nije zadovoljan kako je odigrao ni protiv Velsa ni protiv Hrvatske.

"U kontra-ritmu sam bio potpuno. Iznenadio me striktni čuvar u utakmici protiv Hrvatske, moram da priznam. To su neke nove stvari za mene. Uz sve to, u klubu nije situacija kakvu sam očekivao, pa mi je meč u Kardifu bio prvi posle četiri meseca koji sam odigrao svih 90 minuta. Sve to ostavlja trag, ali nastavljam da radim i da se borim. I u klubu i u reprezentaciji", kazao je Đuričić.

Do kraja kvalifikacija Srbija će još dočekati Makedoniju, 15. oktobra u Jagodini.

Beta

Pogledajte još