Mojs: Vidić je zaslužio novi ugovor

Srpskom fudbaleru ugovor sa Mančester junajtedom ističe sledećeg leta, a uprava kluba mu još nije ponudila novi.

Mojs je rekao da bi o tome trebalo da razgovara sa izvršnim potpredsednikom kluba Edom Vudvordom, ali da ne vidi razlog zbog kojeg klub ne bi ponudio 31-godišnjem defanzivcu novi ugovor.

"O tome još nisam razgovarao sa izvršnim direktorom, ali Vidić trenutnom formom pokazuje da zaslužuje novi ugovor. Verovatno je zbog njegovih nedavnih povreda o tome moralo da se razgovara, ali on je u veoma dobroj formi. Nadamo se da je prevazišao sve i da se više neće povređivati", rekao je Mojs, preneo je Skaj Sport.

"Forme Vejna Runija i Robina van Persija su ostale igrače bacile u senku, ali što se tiče odbrane, ekipa je veoma dobra, a Vida je bio odličan. Tokom karijere radio sam s veoma dobrim centralnim defanzivcima, ali moram da kažem, da je za kratko vreme koliko sam u klubu, on veoma dobar", dodao je Mojs.

Vidić je iz moskovskog Spartaka 2006. godine prešao u Mančester junajted, za koji je do sada odigrao 269 utakmica i postigao 18 golova.

Sa klubom je osvojio pet šampionskih titula u Premijer ligi, pet trofeja Komjuniti šild, tri Liga kupa, Ligu šampiona i svetsko klupsko prvenstvo.

Za reprezentaciju Srbije, iz koje se povukao krajem oktobra 2011. godine, odigrao je 56 utakmica i postigao dva gola.

Beta

Pogledajte još