Dragan Džajić uzeo stvar u svoje ruke!

Kakav je status trenera Stojanovića?
- Trener uživa punu podršku rukovodstva i mene lično. Nećemo ga menjati. Ostavku nije podneo organima kluba, pa o njoj nismo ni pričali. Sve nas brine loš rezultat u prvenstvu i to moramo ispraviti što pre.

Da li ste možda nasamo pričali s trenerom?
- Imali smo temeljan sastanak. Ohrabrio sam Stojanovića, koji je poslednjih dana bio u šoku. Objasnio sam mu da je on trener Crvene zvezde i da shodno tome mora biti svestan svakodnevnog velikog pritiska. Isto tako mora biti odgovoran za odluke koje donosi.

Da li vam je Stojanović rekao da su mu se pojedinci mešali u posao?
- Ne! Trener Zvezde mora da ima potpunu slobodu u izboru igrača. Rekao mi je da mu se niko nije mešao u tim.

Ima li Zvezda snage da se uključi u borbu za titulu?
- Prvenstvo nije gotovo posle šest kola. I dalje sam mišljenja da imamo tim za prvo mesto. Druge priče me ne interesuju. Igrači imaju teren i tamo treba da pokažu koliko vrede.

Kako je protekao sastanak s navijačima?
- Imali smo korektan razgovor. Navijači su tražili jedinstvo unutar svih struktura u klubu, što je i logično. Nismo poklekli pred njihovim zahtevima, mada je bilo korisno da ih čujemo. Ovo je Crvena zvezda i, dok sam tu, to će biti ozbiljan klub, u kojem će se znati ko ga vodi i ko donosi odluke. Ne svodi se vođenje bivšeg evropskog i svetskog prvaka na to da li ste jednu utakmicu dobili ili izgubili, već je to mnogo ozbiljnije i kompleksnije - zaključio je Džajić.

Izvor: Kurir

Pogledajte još