Devojčicu u selu Šljivovac kod Požarevca usmrtio nadgrobni spomenik

0

Devetogodišnja devojčica Dragana Mitić (9) iz Šljivovca kod Malog Crnića, poginula je na seoskom groblju, kada je na nju pao nadgrobni spomenik, težak oko 86 kilograma.

Kako prenosi portal Ebranicevo.com, do ove tragedije došlo je u ponedeljak popodne, kada je devojčica sa starijim bratom Sašom (14) krenula da vrati koze, koje su pasle na livadi u blizini njihove kuće, iza seoskog groblja.

Dok su se vraćali sa kozama, prolazeći kroz groblje, devojčica se saplela o busen trave i pala, nakon čega se na nju sručio spomenik i usmrtio je.

Vozilom Hitne pomoći devojčica je prebačena u Opštu bolnicu “Dr Vojislav Dulić” u Požarevcu, ali su lekari mogli samo da konstatuju njenu smrt.

Rođak nastradale devojčice, Srećko Đorđević, kaže da je ona u jednom trenutku potrčala da vrati jare, ali se saplela o busen trave na grobu i pala. Baš tada joj je na glavu pao nadgrobni spomenik, nakon čega su joj pritrčali majka i brat, ali je već bilo kasno.

Meštani Šljivovca čude se da je devojčicu ubio spomenik ispod kojeg niko nije sahranjen, koji je podignut stradalom partizanu u Drugom svetskom ratu, čije telo nikada nije pronađeno, i pitaju se da li je to nečija kletva ili je devojčicina zla sudbina.

“Ovo što se desilo stvarno je neverovatno. U ovom grobu niko nije sahranjen, već su samo spomenik podigle ćerka i supruga jednog partizana, poginulog u Drugom svetskom ratu, i da on usmrti devojčicu”, pričaju meštani sela Šljivovca. Na većini spomenika na groblju u Šljivovcu vide se konopci, jer meštani tu svakodnevno čuvaju i vezuju koze, ali se ovako nešto do sada nikad nije desilo.

“Nakon obavljenoj uviđaja, policija je, u saradnji sa tužilaštvom, utvrdila da se radi o zadesnoj smrt”, saopštili su iz Policijske uprave Požarevac.

Svima je neshvatljiva ova kobna slučajnost da, kad je devočica pala, baš tada padne i spomenik, iako ga ona usput nije ni dodirnula. Od kada se desila ova tragedija, u celom Šljivovcu vlada neopisiva tuga, jer meštani ne mogu da prežale nastradalu devojčicu, omiljenu u ovom malom selu. Najteže je njenim roditeljima Sanji i Safetu, koji imaju i starijeg sina i ćerku, ali im je Dragana, kao najmlađa, svima u kući bila mezimica.

Draganina baka Nadežda sve vreme, dok je brala cveće u bašti za sahranu, naricala je za malom unukom mezimicom. Očajan je bio i stric devojčice, kome su lekari Hitne pomoći više puta davali injekciju za smirenje, jer je pre mesec dana preležao infarkt, i gubitak bratanice loše se odrazio na njegovo narušeno zdravlje.

Devojčica će biti sahranjena na svojoj njivi, koja se nalazi odmah uz seosko groblje, u prisustvu porodice, rođaka, meštana i drugarica i drugova iz Osnovne škole “Đura Jakšić”, u kojoj je prošlog meseca krenula u treći razred.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.