Domaćim melemom pospešite rast i negujte obrve

Čupanje obrva, pa čak i kada je prepušteno stručnim rukama, zna često da pođe po zlu. Dovoljno je isčupati par pogrešnih dlaka pa da cela stvar ode dođavola. Bilo da ste se našli pred ogledalom s problemom tankih obrva zahvaljujući vašim ili tuđim rukama, ili jednostavno želite guste obrve koje su trenutno u modi, postoji niz trikova koji će vam izaći u susret.

U pitanju su prirodni melemi koji pospešuju rast obrva, a koje je potrebo nanositi neko vreme na obrve, zarad brzih i dobrih rezultata. Evo o kojim preparatima iz kuhinje se radi.

Ricinusovo ulje

Nanosite ga dvaput nedeljno, pre odlaska na spavanje, tako što ćete ga umasirati u obrve. Ricinusovo ulje će nahraniti sam koren dlake i ubrzati rast.

Maslinovo ulje

Mažite maslinovim uljem obrve svakodnevno i one ne samo da će brže rasti, već će i postati gušće.

Kokosovo ulje

Njime možete da masirate i kosu i obrve.

Aloja vera gel

Učiniće da obrve postanu gušće, a koža ispod njih mekša i sjajnija.

Mleko

Svaki put kada budete imali vremena, obrve premažite vaticom umočenom u mleko. Kako mleko gotovo uvek imate kod kuće, ne bi trebalo da vam predstavlja problem da vam ovo preraste u rutinu.

Esencijalna ulja

Pomešajte jednake količine ulja lavande, ruzmarina, majčine dušice, limuna i maslinovog ulja i tom mešavinom masirajte obrve svake noći, pred spavanje. Ista mešavina može da učini čudo i za rast kose.

Sok crnog luka

Svež sok od crnog luka takođe ima moć da obrve učini gušćim.

Jaje

Umutite jedno žumance i uz pomoć vatice nanosite ga na obrve. Ostavite da deluje od 15 do 20 minuta, pa isperite hladnom vodom. Jaja pomažu ojačanje folikula dlake.

Dodatni savet

Nedostatak vitamina je jedan od glavnih uzroka sporog rasta obrva, pa nastojte da jedete što više namirnica bogatih vitaminima ili da uzimate vitaminske i mineralne suplemente. Magnezijum, biotin, cink, sumpor i vitamin B6 najvažniji su za rast dlake.

Izvor: zenasamja.me / Ženski kutak

Pogledajte još