Pretnje smrću policajcu koji je štitio dvojezičnu tablu u Vukovaru

Iz vukovarsko-sremske policije danas je potvrđeno da je zbog pretnji policijskom službeniku Saši Sabadošu juče priveden 47-godišnji Vukovarac. Hrvatski mediji javljaju da je reč o ratnom veteranu Zdravku Govorušiću, nad kojim je sprovedena kriminalistička istraga i pritvoren je.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić odbacio je optužbe Štaba za odbranu Vukovara da je neko u uniformi hrvatske policije brutalno pretukao hrvatskog veterana Darka Pajčića.

On tvrdi da je muškarac koji je povređen u sukobu s policijom bio pod uticajem alkohola - izmereno mu je 3,4 promila alkohola u krvi - i tvrdi da je sam pao.
Uprkos tome, na društvenim mrežama evidentne su najozbiljnije pretnje na račun policajca Sabadoša. Kako piše "Slobodna Dalmacija", zaprećeno mu je likvidacijom, a policija od juče čuva njega i porodicu.

Pokrenuta je istraga o pretnjama i pozivanju na linč na nekoliko stranica na "Fejsbuku" sa porukama "Želimo mu skoru i bolnu smrt", "Postavit' bombu pod auto, kad upali - bam i pa-pa" i slično.

Stručne službe MUP-a za nadzor nalaze se u vukovarsko-sremskoj Policijskoj upravi i trebalo bi da utvrde tačne okolnosti pod kojima je došlo do fizičkog sukoba između Darka Pajčića, Roberta Horvata i Sabadoša, kada je Pajčić teže, a Sabadoš lakše povređen, potvrđeno je iz Uprave policije.

Na zgradi Policijske stanice Vukovar u utorak, 12. novembra, oštećena je ploča s dvojezičnim natpisom, kada je došlo i do napada na policajca koji je pokušao da spreči dvojicu 40-godišnjaka iz Vukovara da počine ovo krivično delo.

Blic

Pogledajte još