Internacionalna kuhinja u Belom dvoru

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević priredio je sa suprugom Katarinom veče internacionalne kuhinje u Belom dvoru. U šarenilu boja, mirisa i ukusa uživalo je više od 30 amabasadora i predstavnika ambasada akreditovanih u Srbiji i Crnoj Gori. Trpeza kojoj nisu mogli odoleti ni najveći izbirivljici predstavila je kulinarsko umeće Argentine, Belgije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Francuske, Grčke, Indije, Indonezije, Italije, Kipra, Konga. Mađarske, Turske, Tunisa, Ukrajine...
Prestolonaslenik Aleksandar je istako da je ovo veče dobra prilika da se upoznamo s kulturnim sličnostima i razlikama i zahvalio njihovim ekselencijama ambasadorima na trudu koji čine za boljitak naših građana.
Na meniju su se pored "kimčija" iz Južne Koreje, našli i specijaliteti domaće kuhinje - proja i pasulj prebranac.
Kao iznenađenje večeri nastupilo je i AKUD "Lola", koje je izvelo splet igara iz Srbije, dok je za muziku bio zadužen muzički sastav iz Beograda "Eclipso bend".
Večeri internacionalne kuhinje prisustvovali su i šefovi inostranih misija u Srbiji i Crnoj Gori, predsednik Skupštine SCG Zoran Šami i članovi savetodavnih tela Krune.

Pogledajte još