Novak Đoković: Tenis mi je spasao život

Đoković je već nekoliko dana u Južnoj Americi, prvo je posetio Čile na oproštaju Nikola Masua, a ovih dana je u Argentini zbog oproštaja Davida Nalbandijana.

Naš teniser je u intervjuu za argentinski list pričao o odrastanju tokom rata i teških finansijskih uslova, o tome kako je zavoleo tenis i šta mu je on sve doneo.

"Bio sam mnogo srećan što imam oca koji je verovao u mene i moje sposobnosti. Generalno, tokom mog detinjstva bio sam okružen ljudima koji su dobro poznavali tenis i koji su mi pomogli da budem šampiona. Uz rat, drugi problem u to vreme bila je finansijska kriza. Postati teniski profesionalac nije bilo nimalo lako", rekao je Đoković.

Argentince je naravno najviše zanimao period tokom rata krajem prošlog veka, kada je Novak ulazio u svet tenisa.

"Rat je nešto što nikome ne bih želeo. To je razaranje, gubitak voljenih ljudi, uništene porodice i cela zemlja. Potrebno je mnogo vremena da bi sve bilo kao pre toga. Nemoguće je ne osetiti posledice. Ali pozitivna strana rata, ako to tako uopšte možemo nazvati, je da se u tim uslovima ljudi povežu, traže snagu kojom bi prevladali sve to. Tokom rata, svako nekoga izgubi, to je najgora stvar koja se može dogoditi, to je užasno. Zbog toga je tenis bio blagoslov", rekao je Novak.

Danas je jedan od najboljih tenisera sveta, koji će ostati upisan i u istoriji ovog sporta, ali mu je ova igra donela više od popularnosti i bogatstva.

"Sport mi je mnogo pomogao sa mentalne strane. Punio sam svoj život pozitivnim stvarima. Sport mi je dao sve, više od uspeha. Omogućio mi je da putujem po svetu, upoznajem nove ljude i kulture. Imati prijatelje i biti u dobrim odnosima sa ljudima mi je najvažnija stvar. Na neki način, moja velika ljubav prema tenisu mi je spasila život", zaključio je Đoković.

Izvor: b92

Pogledajte još