Džajić i Vujošević složni: Zaslužujemo nove stadione

"Crvena zvezda je imala moderen i nov stadion 1964. godine. Kasnije smo bili prvaci Evrope i sveta i stadion bi bio lepši i konforniji da se nije desilo ono što se desilo devedesetih... Zvezda i Partizan imaju najviše simpatizera, zaslužuju da imaju lepše stadione", rekao je Džajić na Međunarodnom sajmu "Ekonomija sporta" u Beogradu.

Džajić je naveo da svi žele da gledaju utakmice "u miru i komforu".

"Vidim da država pokušava da zavede red na stadionima. Očekujem i da će učestvovati i u poboljšanju infrastrukture koliko je moguće. Treba rekonstruisati i stadion Crvene zvezde i stadion Partizana. Ako bude samo jedan rekonstruisan, izazvaće ljutnju rivala", kazao je Džajić.

Prvi čovek Sportskog društva Partizan Duško Vujošević složio se sa Džajićem da oba stadiona treba renovirati.

"Politika ne bi trebalo da se meša. Iskreno, podržavam reči Džajića. Nije neizvodljivo da dva stadiona budu obnovljena u jednom projektu", naveo je Vujošević.

On je rekao da je da se neki zakoni lako kopiraju iz uređenih država.

"Mislim da bi trebalo kopirati zakone od pre 20 godina iz uređenih država, pa onda polako napredovati. Poreska politika ove zemlje je loša. Oko 80 odsto prihoda od sponzora koje dobija Partizan ide na porez. Sponzori ne mogu da se dobiju bez podrške političara. Treba privatnici da se motivišu da sponzorišu kulturu, zdravstvo i sport", rekao je trener košarkaša Partizana.

On je podržao pravljenje sportskih objekata koji mogu ekonomski da funkcionišu, nezavisno od sporta.

"Arena nema nijedan kafić, nijednu sportsku prodavicu, a nije građena tako davno", dodao je Vujošević.

Ministar privrede Saša Radulović naveo je da je sport privredna grana i to važna, ali da je ona u Srbiji zapostavljena.

"Sport ne daje privredne rezultate koje očekujemo. Pravimo lične karte klubova da vidimo šta je vlasništvo klubova, a šta države. Da bi došlo do ulaganja, papiri moraju biti čisti, da se zna šta je čije. Moramo raditi na poboljšanju bezbednosti na stadionima. Kada budemo imali veću bezbednost, imaćemo i veću posećenost", kazao je Radulović.

Beta

Pogledajte još