Džajić: Možemo biti zadovoljni, cilj je titula!

"Možemo biti zadovoljni jer smo sve radili u letu. Ovim plasmanom i bodom zaostatka možemo biti zadovoljni. Naravno, Crvena zvezda neće nikada biti zadovljna ako je Partizan ispred nje, ali u ovom trenutku sa bodom razlike i velikim izgledima da na proleće igramo važnu ulogu, moramo biti zadovoljni", rekao je Džajić novinarima na
stadionu Zvezde na koktelu povodom obeležavanja 22. godišnjice od pobede nad ekipom Kolo-kolo, u finalu svetskog klupskog prvenstva.

Jesenji deo šampionata završen je juče, Zvezda je druga na tabeli sa 32 boda, bodom manje od Partizana.

Džajić je rekao da je Zvezdino osvajanje titule evropskog i svetskog šampiona najveći uspeh srpskog fudbala.

"Naravno da se uvek rado sećam tog dana i dobro je što Zvezda to obeležava. To je najveći uspeh srpskog fudbala sa željom da Zvezda u neko dogledno vreme pokuša da ponovi taj podvig. Nije mala stvar osvojiti tutulu prvaka sveta u tako jajkoj konkurenciji u kojoj je Zvezda bila", rekao je on.

"Činjenica je da je mnogo toga promenjeno u društvu i srpskom fudbalu. Zvezda mora naći put da dođe do toga da igra u Evropi. To je prevashodni cilj i to nije neostvarivo. Možda ćemo već sledeće godine igrati u Ligi šampiona, to je želja svih u klubu. Moramo da napravimo dobar tim, dominantan u našem fudbalu, a onda iz godine u godinu da pokušamo da što više napredujemo u Evropi", rekao je Džajić.

Džajić je istakao da ga je iznerviralo što su pojedini igrači tražili raskid ugovora i dodao da klub neće pobeći od obaveza.

"Niko nije bio neupućen da je klub u velikim problemima, igrači takođe. Iznerviralo me je što su igrači u poslednjoj nedelji podnosili zahtev za raskid ugovora. To nije bilo potrebno, moglo je da se sačeka desetak dana. Oni imaju ta prava, ali ne volim da nas dovode u tešku situaciju, da se borimo i sa protivnikom na terenu, Vojvodinom, koja je u našim uslovima jedna od najboljih ekipa", rekao je on.

"Mogli su da sačekaju da to rešimo i zato tim igračima nema mesta u Crvenoj zvezdi. Svi koji ne žele, neka od januara dođu u klub i da nađemo zajedničko rešenje. Oni su svesni da mogu da napuste Zvezdu i odluka neće biti na nama nego na njima. Zvezda neće pobeći od obaveza iz ugovora, to će se poštovati, ali takvim igračima neće biti mesta u klubu", dodao je Džajić.

Predsednik crveno-belih rekao je da je trener Slaviša Stojanović radio pod velikim opterećenjem i da će on nastaviti da radi.

"Sve informacije o treneru i igračkom kadru dobićete narednih dana. Nepravda je kada je on u pitanju, mnogo toga mu stavljano na teret, radio je pod velikim opterećenjem, izdražao je veliki teret i breme. Ali svi koji su radili i koji ce raditi susretaće se sa takvim problemom", kazao je on.

"Stojanović će nastaviti da radi, mi ćemo imati sednice UO i donosićemo odluke, ne samo kada je u pitanju trener, ima još mnogo važnih stvari koje bismo trebali da rešimo", dodao je Džajić.

On je istakao da će zvezda na prvi deo priprema ići na Kopar i "da će morati da se obave jače pripreme, da svi igrači počnu u isto vreme, kako bi ravnopravno konkurisali za titulu, što je prevashodni cilj".

"U poslednje vreme često sam razgovarao sa igračima. Pokušćemo da ispunimo sve što smo obećali. Moraju dobro da se odmore i pripreme za nastavak sezone", rekao je Džajić i dodao da bi sednica UO trebalo da bude održana sutra ili u utorak.

Beta

Pogledajte još