Kikinda: Bivši načelnik ginekologije uhapšen zbog mita za abortus

Policijska uprava u Kikindi potvrdila je da je Veljković priveden i da mu je, po odobrenju Višeg javnog tužilaštva iz Zrenjanina, nakon informativnog razgovora, određeno policijsko zadržavanje, a u subotu mu je sudija odredio pritvor.

(old_image)
Predrag Veljković

Veljković se sumnjiči za uzimanje mita za abortus koji nije zaveden u administraciji. Prema nekim nezvaničnim informacijama, privođenje Veljkovića je finalizacija jednog dužeg procesa na kojem je policija radila.

Policija je juče saopštila da će I protiv medicinske sestre D.J. (54) biti podneta krivična prijava zbog pomaganja u primanju mita. Osumnjičena je asistirala doktoru prilikom intervencije, ali nakon završenog abortusa u knjigu protokola nije unela podatke o izvšenoj intervenciji, što je po zakonu bila dužna da uradi.

Krivična prijava biće podneta i protiv pacijentkinje koja je doktoru dala novac kako bi izvšio namerni prekid trudnoće.

U Opštoj bolnici u Kikindi još se nisu oglasili povodom ovog slučaja.

Bivši načelnik i član SNS

Ginekolog Predrag Veljković je dugo godina bio načelnik Ginekologije u kikindskoj bolnici. Sa tog mesta smenjen je u avgustu prošle godine kada je hirurg Milan Mitrić imenovan za direktora Opšte bolnice.

Tada je načelnik Ginekologije postao Dušan Bogunović, koji je vrlo brzo podneo ostavku na mesto načelnika, pa ga je nasledio najmlađi ginekolog kikindske bolnice Stanislav Blažić, ali je i on podneo ostavku pa je načelnica Ginekološko-akušerskog odeljenja sada iskusna dr Linka Linca Pavlović.

Dr Predrag Veljković u Kikindu je došao pre skoro 20 godina iz Sarajeva. On i njegova tadašnja supruga Ivana, takođe ginekolog, ubrzo su postali vrlo popularni i priznati lekari koji su uvek imali mnogo pacijenata.

Veljković je uvek bio otvoren za saradnju sa novinarima o svim temama. Poše je godine alarmirao javnost zbog toga što su ginekolozi radili na porođajnim stolovima koji su stari 40 godina i sa ostalom dotrajalom opremom. Od tada se stanje na odeljenju mnogo popravilo zahvaljujći mnogim donacijama.

Do sada nije bio politički aktivan. Ove godine javnost je saznala da se priključio naprednjacima, jer je u oktobru, na predlog SNS izabran na mesto predsednika Upravnog odbora Doma zdravlja Kikinda, koji je u nadležnosti lokalne samouprave. SNS je u septembru preuzela lokalnu vlast u Kikindi.

Blic

Pogledajte još