Džajić: Stojadinović nije mogao da ostane!

"Svi su bili nestrpljivi da se donese konačna odluka, što lično, nije bio moj stav. Želeo sam da sačekamo malo da se strasti smire. Smatram da je smena Stojadinovića očekivana odluka sa stanovništva narušene atmosfere u svlačionici, koja je kada se sve sagleda najvažniji deo kluba", rekao je Džajić za klupski sajjt.

Džjić je dodao da je "nastavak saradnje sa sportskim direktorom bio teško ostvariv, prvenstveno zbog lošeg odnosa sa igračima".

Pripreme za nastavak sezone počeće za dve nedelje, a posla po rečima Džajića ima mnogo.

"Moramo da stvorimo zdravu atmosferu pred nastavak šampionata, da se dobro spremimo i razmotrimo planove za prelazni rok. U dogovoru sa trenerom odlučićemo šta nam je najbitnije u ovom trenutku. Imamo dobru situaciju pred prolećni deo sezone. Mnogo nam je značila pobeda u poslednjem kolu protiv Vojvodine, mada, iskreno verujem da bismo imali šansu za titulu i da nismo pobedili", kazao je on.

Osvajanje titule prvaka posle šest godina značilo bi mnogo svima u klubu.

"Titula bi nam dosta značila u svakom smislu. Najviše u sportskom smislu jer dugo čekamo da budemo prvi. Sa finansijske strane mogli bismo da profitiramo ukoliko bismo se plasirali u Ligu šampiona. Mislim da bi osvajanje prvenstva bio veliki zamajac za čitav klub i da bi svima puno značilo, nama u Upravi, igračima, navijačima, svima", rekao je Džajić.

Predsednik crveno-belih je istakao da se klub bori s velikim problemima, ali i da pored toga mora da zadrži glavne igrače i kostur tima.

"Igrači koji su nam bitni i za koje smatramo da su nam neophodni da bismo bili prvi na kraju sezone, treba da ostanu", rekao je Džajić.

Posle mnogo spekulacija Crvenu zvezdu će i u narednoj godini predvoditi trener Slaviša Stojanović.

"Nijednom treneru u Zvezdi nije lako, jer smo mi klub koji uvek traži rezultate i ima najviše ambicije. Kasnili smo sa pripremama, nismo znali ko će biti trener niti sa kakvim timom ćemo započeti sezonu. Zbog toga smo imali velike oscilacije i nekoliko utakmica je bilo za infarkt. Zato nam je naredni pripremni period veoma važan", kazao je predsednik Zvezde.

Za predstojeći prelazni rok, po mišljenju Džajića crveno-belima ne treba mnogo novih imena.

"Znamo šta nam treba, razgovaraćemo sa trenerom i pokušati da nađemo najbolja rešenja", dodao je Džajić.

Beta

Pogledajte još