10 jutarnjih rutina koje će vam pomoći da lakše počnete dan

Iskočite iz kreveta brzo
Malo je onih koji ne vole da se prevrće po krevetu ujutro, ali sporo ustajanje iz kreveta učiniće da vam se ceo razvuče. Ako spavate, spavajte, ali ako ste budni - ustajte odmah! Nema razloga da se nalazite između.

Udahnite duboko
Pre nego što se upustite u sve obaveze koje tokom dana treba da obavite, uzmite jedan trenutak za sebe i dišite. Ostavite ludački raspored sa strane, udahnite duboko. Sudeći po obavezama to će vam u toku dana možda biti jedini momenat za predah.

Razmrdajte se
Naša tela stvorena su da se kreću, ali im takođe treba i odmora. Kad ste se naspavali, vreme je da se prilagodite skorom pokretu, pa se pre toga lagano istežite, uradite koju vežbu i pokrenite telo.

Pijte vodu
Verovatno ste dehidrirali tokom sna, pa pre nego što posrnete za šoljom kafe, popijte veliku čašu vode. Ona će vas hidrirati i razbuditi.

Ne preskačite doručak
Neki ljudi ne doručkuju pravdajući se time da nemaju vremena. To nije istina. Ako pripremite doručak veče pre, imaćete dovoljno vremena i da nešto pojedete pre nego što se prepustite obavezama.

Popijte kafu
Nema ničeg boljeg čime biste mogli da započnete dan, složiće se veliki broj ljudi. Zaslužujete da vaša prva jutarnja kafa bude odlična i puna ukusa. Ako će već to da vam obeleži početak dana, onda odvojite koji dinar više za kvalitetnu šoljicu.

(old_image)

Probudite se spremni da naciljate na golove
Život nas često baci na neočekivane koloseke, ali postoje i ciljevi na dnevnoj bazi koje želimo da ostvarimo. Kada se probudite ujutro, pogledajte hrabro u svoje ciljeve tog dana i neustrašivo im pristupite.

Imajte srećni moto
Izbegnite negativnost na svaki mogući način. Ujutro je najbitnije da budete raspoloženi čak i onda kada se ne probudite toliko veseli. Kažite sebi neki moto koji će vas voditi i kroz takve dane i inspirišite se.

Nabrzaka pregledajte raspored
Budite upućeni šta je to što u toku dana treba da odredite. Kada znate sa čime treba da se borite, pre ćete pristupiti obavljanju zadataka.

Usredsredite se
Trik je u tome da sami sebe punite energijom. Veoma je važno da vaša motivisanost kreće iz glave. Ako hoćete da budete produktivni i da obavite sve, onda to i uradite.

Izvor: 24sata

Pogledajte još