Vučić: Nisam tražio ukidanje "Mentalnog razgibavanja", emisiju treba da vrate

On je istakao i da je "opšte poznata je činjenica da ta medijska kuća nije naklonjena, ni meni, ni stranci koju vodim, ali nikada nisam imao bilo kakvu želju i potrebu da utičem na njen uređivački koncept".

"Što se mene tiče, neću da se mešam u unutrašnja pitanja B92, niti bi me oni slušali", rekao je Vučić, saopšteno je iz njegovog kabineta.


Branko Ružić: Frapiran sam zbog ukidanja "Mentalnog razgibavanja"

On je istakao i da "bi bilo lepo kada bi pomenuta dvojica autora emisije Razgibavanje" nastavila da rade svoj posao na isti način kao i do sada, jer bi bar jedna u moru lai, protiv mene i Srpske napredne stranke, bila razotkrivena".

Jutarnji program "Mentalno razgibavanje" od danas se ne emituje na Radiju B92, a Darko Mitrović i Marko Stepanović, autori i voditelji emisije, o ovome su obavestili slušaoce preko svog Tviter naloga.

"Obaveštavamo sve naše slušaoce da je "Mentalno razgibavanje"skinuto sa programske šeme Radija B92 zbog neprikladnih političkih tema", navodi se u poruci autora.

UNS zabrinut zbog ukidanja emisije "Mentalno razgibavanje"

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da je zabrinuto zbog skidanja emisije "Mentalno razgibavanje" s programa Radija B92.

Jedan od autora emisije, Marko Stepanović rekao je UNS-u da su ih "sinoć oko 20 časova pozvali sa radija i pitali da li ćemo sutra u emisiji pisati o Aleksandru Vučiću. Potvrdili smo i nakon sat vremena javljeno nam je da sutra ne dolazimo na posao i da smo na prednovogodišnjoj pauzi do 13. januara".

On dodaje da im je jutros na sastanku rečeno da je "u pitanju nova koncepcija radija, a ne politika".

"Mi u to ne verujemo, mislimo da je u pitanju politički uticaj i pokušaj cenzure. U porethodnih nekoliko dana govorili smo o Vučićevoj ženidbi i trpeli smo pritiske", kazao je Stepanović za UNS.

UNS smatra da je u interesu javnosti da se saznaju sve okolnosti koje su dovele do prekida emitovanja "Mentalnog razgibavanja" na Radiju B92.

Izvor: 24sata

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.