Božićne čestitke iz Vlade Srbije

Fot: Saša Đorđević / Beta

Patrijarh Irinej prisustvovaće na Badnje veče tradicionalnom loženju badnjaka na Svetosavskom platou, a zatim i ponoćnom bogosluženju u Hramu Svetog Save na Vračaru. Premijer Srbije Ivica Dačić prisustvovaće sutra na Božić liturgiju u Sabornoj crkvi u Beogradu. Liturgija počinje u 9 časova.

Premijer Dačić je juče uputio božićnu čestitku građanima, sveštenstvu i vernicima.
Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić čestitao je Božić pravoslavnim vernicima i sveštenstvu koji praznik slave po starom, Julijanskom kalendaru.

“Upućujem najiskrenije čestitke uz želju da ovaj najradosniji hrišćanski praznik provedu sa najbližima u miru, ljubavi i blagostanju. Neka vam Božić donese ličnu i porodičnu sreću, zdravlje i napredak, veru i nadu u bolje sutra”,
naveo je Vučić u čestitki.

On će sutra na Božić boraviti u Gračanici. Unoseći badnjak u sedište SNS-a, Vučić je rekao i da je uveren da će Srbija sledeći Božić dočekati sa još većim rezultatima, pouzdanjem i verom u sebe da može da menja stvari.

On je rekao da im dobrih vesti za ovaj Božić, jer je Srbija u protekloj godini postigla odlične rezultate.

“Posle mnogo godina, po zvaničnim rezultatima Statističklog zavoda, Srbija je zaustavila dalji skok nezaposlenosti i čak smanjila nezaposlenost. Uspela je istovremeno da realno poveća zaposlenost u 2013. U poređenju sa aprilom, kada je nezaposlenost bila 25,5 odsto, danas imamo 20,1 odsto, što je izvanredan napredak“, ocenio je Vučić.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković čestitao je u ime ministarstva i u svoje lično ime Badnji dan i Božić svim pravoslavnim vernicima koji te praznike slave po julijanskom kalendaru sa željom da božićne dane provedu sa najbližima u blagostanju i ljubavi.

“Neka proslava Božića, u duhu običaja i verske tradicije, u domove unese radost, ljubav i mir, ojača prijateljstvo i jedinstvo među ljudima. Najradosniji hrišćanski praznik prilika je da se podsetimo da pojedinačnim i zajedničkim uspesima, uz medjusobno razumevanje i poštovanje, gradimo bogatiju, uspešniju i tolerantniju državu za nas i naše potomke. Mir Božji, Hristos se rodi”, navodi se u čestitki ministra Selakovića.

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali danas je, u ime tog tela, čestitao Božić Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Beograđanima koji taj praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru.

“Svim sugrađanima koji proslavljaju ovaj veliki hrišćanski praznik, želim da ga provedu sa svojim najbližima, komšijama i prijateljima u zdravlju i miru. Neka nam Božić donese sreću, radost i nadu da, kao i do sada, negujemo ljubav, toleranciju, poštovanje i razumevanje različitosti”
, navodi se u čestitki, a objavljeno je na sajtu Gradske uprave.

Predsednik SPO Vuk Drašković uputio je božićnu čestitku svim vernicima koji taj praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru. “Ljubav, vera i nada – put su čovekov ka Hristu! Hristos se rodi!”, navodi se u čestitki, a saopšteno je iz SPO. Božićnu čestitku danas je uputio i predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Božić su čestitali i lider i zamenik predsednika DS-a Dragan Đilas i Bojan Pajtić.


B92