Intel predstavio PC veličine SD kartice!

Intel Edison je PC veličine SD kartice, sa potencijalom pravog Pentiuma. Edisona pokreće dvojezgarni Quark čip, Linux operativni sistem, a ima ugrađenu Wi-Fi i Bluetooth konekciju.

Intel je čak kreirao i specifičnu prodavnicu aplikacija dizajniranih za Edison, kao i specijalnu verziju Wolframa koja dolazi na ovaj sićušni kompjuter.

Kako bi demonstrirao potencijal Edisona, Intel je prikazao koncept za "Nursery 2.0" aplikaciju. U ovom konceptu, beba (lutka) je nosila Mimo benkicu sa senzorom koji prati različite promene kao što je temperatura, vlažnost i slično. Edison je iskorišćen kako bi prikazao informacije na šolji za kafu.

(old_image)

Kada je beba bila zadovoljna, svetla su na šolji prikazivala zeleni smajli, ali kada bi nešto bilo prijavljeno kao loše, smajli je postajao crven. Druga demonstracija, i mnogo korisnija, je pokazala kako Edison zagreva flašicu sa hranom, kada beba počne da se meškolji, čineći je spremnom za trenutak kada je potrebno nahraniti bebu.

Očekuje se da će Edison imati veliku primenu u sličnim aplikacijama, kao i u nosivim uređajima (pametni satovi, narukvice…) koji zahtevaju minijaturne čipove.

Pogledajte još