Frizura za doček Srpske nove: Pletenice savršen izbor!

Ispletena kosa je izbor mnogih žena u vreme praznika, jer frizura deluje atraktivno, lepo i uredno, a pritom ne moraju da idu u salon. Pletenice možete da napravite na mnogo načina, u zavisnosti od toga kakav utisak želite da postignete, one će doprineti da delujete kao zavodnica, devojčica ili dama. Ne zaboravite da frizuru prilagodite prilici i raspoloženju, a tokom praznika možete da dodate svetlucav ukras.

Za dan i veče pun pogodak je ležerna pletenica sa strane, sa pramenčićima na licu, koja daje i romantičnu i zavodljivu notu. Moderna je i kosa ispletena u riblju kost, a mnogima je i omiljena jer pristaje uz svaki stil. Debele pletenice idealne su za dame sa ravnom ili talasastom kosom, frizeri savetuju da je malo natapirate pre nego što je ispletete.

Popularne su pletenice na krajevima, dok je gornji deo ležeran ili zalizan sa efektom "mokre kose". Ako imate dugu kosu, ispletite je sa strane i zakačite šnalom na potiljku. Iako deluju neobavezno, ova frizura se preporučuje uz svečanu odeću. Ove sezone su hit pletenice na čelu, deblje i tanje, kao i one oko glave inspirisane boho stilom.

Frizeri predlažu ispletene punđe, razne oblike, od klasičnih i urednih do razbarušenih, spuštenih i podignutih, koje mogu da se prave i na ravnoj, talasastoj i kovrdžavoj kosi. Izdvajaju se i retro natapirane ispletene punđe, koje odlično stoje i uz odevne kombinacije u stilu šezdesetih i sedamdesetih godina, sve češće viđamo na modnim pistama. Mlađe dame mogu da isprobaju i čiroki pletenicu u pank stilu, koja izgleda vrlo zanimljivo, a najbolje stoji na ravnoj i gustoj kosi. Odličnu i efektnu frizuru dobićete i ako kosu podelite na više pramenova i svaki ispletete, uvijete i zakačite šnalicom, na kraju možete da izvučete i nekoliko pramenčića sa strane.

(old_image)

Foto: youtube printscreen
Izvor: Večernje Novosti

Pogledajte još