NEČUVENO: Mina, Jova i Bole za humanitarnu predstavu uzeli 100.000 dinara?

Veliku pažnju javnosti privukao je humanitarni potez Amadeus benda krajem decembra, kada su deci s Kosova i najugroženijim mališanima prema izboru Ministarstva prosvete poklonili 3.000 novogodišnjih paketića.

Tom prilikom u Domu sindikata, pored promocije DVD s koncerta sa Ade Ciganlije i druženja s Deda Mrazom, upriličena je i predstava „Jole i Bole protiv nevidljivog“, koju su izveli Jova Radovanović, Mina Lazarević i Bole Stošić. I tu ne bi bilo ništa neobično da glumci nisu uredno tražili honorar.

Njima nije bilo važno to što je u pitanju humanitarna manifestacija, oni su pare, i to 100.000 dinara za sat izvođenja predstave, strpali u svoj džep.

Neki od ljudi koji su učestvovali u realizaciji projekta savetovali su momke iz Amadeusa da se obrate neafirmisanim glumcima koji bi sa zadovoljstvom nastupili bez honorara u ovako velikom humanitarnom projektu. Aleksandar Stanimirović, muzičar i producent Amadeusa, nije hteo ni da čuje za to, pa je Mini, Jovi i Boletu isplatio honorar.

- Ne znam šta da kažem! Glupo mi je. Stav Amadeusa je da, kad se radi nešto za decu Srbije, svi moramo imati obzira jer su ona naša budućnost. Tog dana smo svi bili u službi naših mališana i loše stvari ne bi trebalo da postoje. Razumemo da su naši glumci slabo plaćeni, ali nismo mi za to krivi - rekao je i dodao:

- Tačno je da je 100.000 dinara Amadeus platio predstavu i ne samo to već i celu manifestaciju parama koje smo zaradili u inostranstvu i uneli u našu državu, a na to smo i porez platili! Još jednom zahvaljujemo Ministarstvu prosvete na podršci, a sa akcijama za decu Srbije nastavljamo dalje. Na pomenute glumce ne bismo više gubili reči ni energiju.

Kurir

Pogledajte još