Javno osvetljenje: Svetiljka koja je povredila devojku nije naša

0

Devojci od 24 godine lakše je povređena glava jutros kada joj je, kako je rekla Hitnoj pomoći, na glavu pao deo svetiljke sa javne rasvete u Ulici Vojvode Stepe 317 kod Saobraćajnog fakulteta. Međutim, u JKP "Javno osvetljenje" i Elektodistribuciji Beograd navode da nije bilo otešćenja na rasveti u toj ulici.

Incident se dogodio oko 3.30 sati, a devojka je, na svu sreću, prošla samo sa posekotinom iznad leve obrve.

Iz “Javnom osvetljenju” navode da rasveta nije pala sa njihovih instalacija i da su ekipe tokom izlaska na teren konstatovale da njihova oprema nije oštećena.

– Ekipe su dva puta izlazile na teren, jednom ujutru nedugo posle incidenta i jednom u toku dana. Konstatovano je da naša osvetljenja nisu oštećena, a pored naše rasvete postoji jedna svetiljka na kojoj nedostaje deo, ali ona nije u našoj nadležnosti – navode u ovom preduzeću.

Iz “Javnog osvetljenja” dalje navoda da se tom delu ulice nalaze savremene i relativno nove svetljke koje u potpunosti funkcionišu.

Iz EDB-a takođe navode da su se njihove ekipe pridružile ekipi “Osvetljenja” i izašle na teren, gde nije konstatovano oštećenje svetiljki.

– Ekipe su obišle deo Ulice Vojvode Stepe, ne samo kod Saobraćajnog fakulteta, ali nisu konstatovale oštećenje koje je moglo da uzrokuje povrede toj devojci. Takođe, poklopci od javne rasvete su plastični i da su pali, ne bi mogli da izazivu posekotinu – navode u EDB-u.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.