Sa ovakvom rukom Nadal je očitao lekciju Federeru i otišao u finale

Nadal – Federer 7:6, 6:3, 6:3! Dovoljno da Španac kao apsolutni pobednik čeka finalni okršaj sa Stanislasom Vavrinkom (nedelja).

Španski bik je problema sa “osećanjem” rivala imao samo tokom prvog seta, ali ga je prelomio kada je bilo najpotrebnije, u tajbrejku i potvrdio nekoliko važnih statističkih podataka kada su njegovi dueli sa Federerom u pitanju.

I deveti meč protiv Švajcarca kada je osvojio prvi set je pobedio (nula poraza), dok je na Gren slemovima zabeležio 157 pobedu (uz tri poraza) kada je uvodni set pripao njemu.

(old_image)

Preostala dva seta bila su čista rutina i neravnopravna borba dva nekad jednaka teniska imena.

Nadal će protiv Rodžerovog zemljaka pokušati da drugi put osvoji Australijan open, jedni Gren slem trofej koji je osvojio samo jednom.

Španac je izjednačio rezultat Ivana Lendla sa 19. Gren slem finalom, a ukoliko pobedi Vavrinku izjednačiće se sa Pitom Samprasom sa 24 trofeja na najvažnijim teniskim turnirima.

(old_image)

Rafa je objasnio da ima poteškoća sa igranjem s obzirom na stanje leve ruke, ali ga je obradovalo to što nije morao da igra pet setova sa najboljim teniserom sveta.

"Protiv Vavrinke će biti teško, jer je u velikom ritmu, ali ja želim trofej posle pet godina pauze i želim da ga osvojim u povratničkom igranju u Melburnu"
, istako je Nadal podsetivši da prošle godine zbog oporavka nije igrao uvodni turnir sezone.

Izvor: Telegraf/ fot: AP

Pogledajte još