Krstić demantuje Radulovića

"Moje iskustvo nije takvo da kabinet prvog potpredsednika Vlade koči reforme. Uostalom, na predlog prvog potpredsednika sam i došao na ovu funkciju, kao i Radulović na mesto ministra privrede", rekao je Lazar Krstić za dnevnik Blic.

"Mi smo prošli kroz jedan proces usaglašavanja, kako ekonomskih mera, tako i mnogih drugih, uključujući i Zakon o stečaju i Zakon o privatizaciji i bili u radnoj grupi za izradu Zakona o radu", naveo je ministar finansija.

Krstić je kazao da razgovori koje su vodili u radnim grupama nisu bili nimalo laki. "Na razgovorima je bio i Radulović kada se pričalo o planu za stabilizaciju i fiskalnu strategiju. Nije tajna da je Radulović imao potpuno drugačiji plan što se poreske politike tiče, koja je u ingerenciji Ministarstva finansija", naveo je Krstić.

Prema njegovim rečima, Radulovićev plan je uzet u obzir i vodjene su konsultacije oko toga, ne samo interno u Vladi nego i sa članovima Fiskalnog saveta i stručnjacima.

"Taj plan dugoročno, iz moje perspektive, kao ministra finansija, nije nešto što treba odbaciti, ali u kratkom roku ga nije moguće usvojiti, zbog budžetskog deficita koji imamo", naveo je ministar finansija.

Prema njegovim rečima, ako ste do pola ispod vode, onda ne možete da počnete da trčite odmah, morate postepeno da se izvučete kako biste postigli potrebnu brzinu.

Izvor: Beta
Foto: Beta/Miloš Miškov

Pogledajte još