DRAMATIČNA NOĆ: 188 osoba spaseno sa auto-puta, voz zavejan kod Vrbasa!

Putni pravac prema Subotici i dalje blokiran. Žandarmerija evakuiše putnike iz međunarodnog voza koji je blokiran kod Vrbasa. Zatvara se magistralni put Zrenjanin–Kikinda zbog snežnih nanosa i snažnog vetra olujne jačine. U toku evakuacija putnika iz međunarodnog voza koji je stao kod Vrbasa, rekao je Predrag Marić.

U toku prošle noći i danas vojska, policija i putari evakuisali su oko 1.000 putnika iz zavejanih vozila, saopšteno je u subotu posle sednice Vlade Srbije.

U smetovima je još nekoliko stotina ljudi kojima će u narednim satima biti pružena neophodna pomoć.

Građani koji su zavejani na putevima u Srbiji mogu se obratiti za pomoć na brojeve telefona za hitne slučajeve 011-22-82-910 i 011-22-89-208.

Na zavejenim putnim pravcima je obustavljen saobraćaj, a obustavljena je i plovidba Dunavom.

Vlada je naložila da se u saniranju posledica olujnog vetra i snažnih nanosa upotrebi sva raspoloživa mehanizacija kako bi se zaštitili zavejani putnici i raščistili putevi i železničke saobraćajnice.

Nadležni apeluju na građane da ne kreću na put dok se u potpunosti ne otklone opasnosti.
Evakuisani su putnici iz 51 vozila i tri autobusa, rekao je Marić agenciji Beta i dodao da je probijen putni pravac prema Subotici.

Prema njegovim rečima, Žandarmerija je počela evakuaciju putnika iz medjunarodnog voza koji je blokiran kod Vrbasa.

"Putnici se dobro osećaju", rekao je Marić i dodao da je i dalje na snazi vanredna situacija u Zrenjaninu i Pančevu.

Zatvoren je i granični prelaz Horgoš zbog vetra i snežnih nanosa, a nadležni apeluju na gradjane da bez preke potrebe ne kreću na put.

Izvor: Beta
Foto: Beta/Dragan Gojić

Pogledajte još