Jahjaga: Nema prostora za zakazivanje prevremenih izbora

Foto: Visar Kryeziu / AP

"Zakazivanje i održavanje redovnih opštih izbora je uredjeno Ustavom i zakonima Kosova", navodi se u odgovoru Jahjage na pismo kojim je Haradinaj od nje zatražio zakazivanje izbora.

Jahjaga se u pismu zahvalila Haradinaju na ocenama i stavu o aktuelnoj situaciji i politčkim dešavanjima koje je "uzela u ozbzir i razmotrila".

"Izražavajući visoko poštovanje zahvaljujem vam se na saradnji i ostajem predana u ostvarivanju svoje ustavne uloge, kako bi smo zajedno radili u demokratskom funkcionisanju institucija Republike Kosovo", kazala je Jahjaga.

Predsednik opozicione Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj zatražio je juče od predsednice Kosova Atifete Jahjaga da zakaže vanredne parlamentarne izbore.

U pismu Jahjagi, Haradinaj je ocenio da poslednja dešavanja na političkoj sceni Kosova vode ka potpunoj paralizi institucija Kosova i da su izlaz iz ove situacije vanredni parlamentarni izbori. Haradinaj je zatražio od predsednice Jahjage sa pozove političke stranke da se što pre bude mguće dogovore o zakazivanju vanrednih parlamenarbnih izbora.


Beta

Pogledajte još