Skupština o imunitetu Dragana Tomića u subotu

Foto: Emil Vaš / Beta

On je za "Politiku" rekao da bi vanredna sednica trebalo da se održi u 10 sati.

Administrativni odbor Skupštine Srbije doneo je sinoć odluku da predloži parlamentu da odobri određivanje pritvora i vođenje krivičnog postupka protiv poslanika SNS Dragana Tomića zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

Kako je navedeno, ta odluka se donosi zbog "krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica po zahtevu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu".
Odbor je, takođe, predložio Skupštini da razmotri taj predlog odluke po hitnom postupku.

Za pet bivših i sadašnjih funkcionera u "Univerzal banci", među kojima je i predsednik Izvršnog odbora banke i poslanik SNS Dragan Tomić, sinoć je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da su oštetili banku i pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 1,35 miliona evra i oko 402 miliona dinara.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica u Univerzal banci.

Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović najavio je danas mogućnost da će parlament na vanrednoj sednici razmatrati ukidanje imuniteta poslaniku SNS-a Draganu Tomiću koji je
priveden zbog sumnji za malverzacije u Univerzal banci.

"On se u poslednjoj fazi pozvao na imunitet poslanika koji traje 24 sata. Ja sam spreman da tokom sutrašnjeg dana imamo sednicu Narodne skupštine na kojoj ćemo razmatrati ukidanje imuniteta ovom poslaniku"
, kazao je Stefanović na televiziji Pink.

On je rekao da je u ovom slučaju Srpska napredna stranka pokazala da partijska knjižica ne može nikog da zaštiti i da su svi građani ravnopravni.

Stefanović je izrazio nadu da će predsednik njegove stranke Aleksandar Vučić biti sledeći predsednik Vlade Srbije.

"Kažem, nadam se, jer može da se desi da SNS dobije većinu glasova, ali da ne osvoji dovoljan broj glasova da formira samostalnu vladu, a onda će nju pokušati da formiraju neke druge stranke"
, dodao je Stefanović.

On je rekao da će posle izbora SNS praviti koalicije "samo sa onim strankama koje su spremne da uđu u dubinsku borbu protiv korupcije i za reforme".

Blic

Pogledajte još