Monstrum: Pedijatar davio pastorku da bi istražio kliničku smrt kod dece

Mors (60) je optužen za teška krivična dela potapanja i davljenja rukom, a porota ga je juče osudila, posle šest sati rasprave, za potapanje u kadi i pet prekršaja, odbacivši optužbu za davljenje, preneo je AP.

Pedijatar, koji tvrdi da je nedužan, nije pokazao nikakvu reakciju tokom čitanja presude, a ostaće na slobodi do izricanja konačne presude 11. aprila.

Morsov advokat Džozef Harli rekao je da on namerava da uloži žalbu na presudu.

Devojčica i njena majka, Polin Mors (41), izjavile su na sudu da je Melvin Mors koristio potapanje kao pretnju ili oblik kažnjavanja, dok advokati odbrane tvrde da je termin "potapanje" upotrebljen za opisivanje pranja kose koje devojčica ne voli.

Međutim, tužilac Melani Viters opisala je Morsa kao brutalnog i dominantnog "gospodara" u kući, koji je godinama zlostavljao devojčicu dok je njena majka ćutala o tome.

(old_image)
Polin Mors (levo) i Melvin Mors

Polin Mors je rekla da je odučila da ignoriše zlostavljanje i da se bojala da ne "potkopa" Melvina.

Morsu preti maksimalna kazna zatvora u trajanju od 10 godina, ali će verovatno biti smanjena na osnovu državnih smernica o izricanju presude, navodi američka agencija.

Metoda ispitivanja potapanjem korišćena je u prošlosti u SAD nad osumnjičenim teroristima kako bi se simuliralo davljenje, a mnogi kritičari to nazivaju torturom.


Blic

Pogledajte još