Drulović: Nastaviću tamo gde je Mihajlović stao!

"Veliko mi je zadovoljstvo i čast da budem na čelu ove selekcije. Zahvaljujem se svim čelnicima Fudbalskog saveza Srbije, predsedniku Tomislavu Karadžiću i generalnom sekretaru Zoranu Lakoviću. Učiniću sve da opravdam ukazano poverenje, radiću maksimalno i najpoštenije moguće", rekao je Drulović agenciji Beta.

FSS je postavio Drulovića za vršioca dužnosti selektora, a trajno rešenje na tom mestu znaće se, kako je najavljeno, početkom maja.

"Voleo bih i učiniću sve da nastavim da radim u reprezentaciji. Ja sam neko ko je tu, u Savezu, već godinu i po dana i svakako da mi je želja da nastavim da radim tamo gde je Siniša Mihajlović stao", kazao je Drulović.

On je naveo da je Siniša Mihajlović ostavio bazu, kao i da treba ispoštovati igrače koji su u formi u svojim klubovima.

"Ekipa treba da nastavi tamo gde je stala, baza postoji, Mihajlović je to ostavio. Treba u svakom slučaju ispoštovati sve igrače koji su u formi i zaslužuju da igraju. Imamo spoj mladosti i iskustva i na poslednjih nekoliko utakmica je pokazano da posedujemo izuzetan kvalitet", istakao je novi selekor.

Drulović nije želeo da razgovara o imenima igrača koji se mogu naći u timu, ali je rekao da su svima vrata otvorena, pa tako i Ademu Ljajiću.

"Ima vremena, tek ćemo definisati neke stvari. Imaćemo sastanke, svima su vrata otvorena, nebitno, ako taj neko zasluži sigurno će igrati. Videćemo šta i kako... Ne bi bilo logično da se ekipa promeni, stvarno su igrali momci dobro",
kazao je Drulović.

Mihajlović je izbacio Ljajića iz tima, pošto je fudbaler prekršio selektorov kodeks ponašanja tako što je odbio da peva himnu pred utakmicu.

"Da li je to Ljajić ili bilo koji drugi igrač, vrata su otvorena svakome ko želi da pruži svoj maksimum", istakao je Drulović.

Drulovć će debitovati u Dablinu, kada će Srbija 5. marta gostovati Irskoj u prijatljskoj utakmici.

"Na tom duelu ćemo se koncentrisati da posao odradimo maksimalno, da se dobro spremimo i našu zemlju predstavimo na najbolji mogući način", naveo je Drulović.

Zajedno sa Drulovićem, FSS je danas angažovao i Iliju Petkovića, koji će biti koordinator u radu sa A reprezentacijom.

Beta

Pogledajte još