Borusija ubedljiva, Jojić debitovao golom

Borusija je već do 20. minuta meča imala prednost od 2:0, a oba pogotka bila su delo Pjera Obamejanga.

Prvi gol je Borusija postigla posle greške odbrane gostujuće ekipe, Henrik Mkhitarijan je ukradenu loptu ubacio u šesnaesterac, a Obamejangu nije bilo teško da sa peterca savlada golmana.

Obamejang je i kod drugog gola bio na pravom mestu. Posle kornera lopta je pala ispred gola Ajntrahta, a on je ubacio u mrežu.

Na 3:0 za domaću ekipu povisio je Robert Levandovski sa penala u 47. minutu.

Bivši fudbaler Partizana i najbolji igrač Super lige Srbije u jesenjem delu, Miloš Jojić ušao je u igru u 68. minutu pošto je zamenio Mkhitarijana.

Samo desetak sekundi kasnije Borusija je krenula u napad, šutirao je Groskrojc, golman gostiju je odbranio taj udarac, ali je Jojić natrčao na odbijenu loptu i u prvom kontaktu s loptom se upisao u strelce.

Posle ove pobede Borusija je na trećem mestu na tabeli Bundeslige sa 42 boda, dok je ekipa iz Frankfurta 12. sa 21 bodom.

Bajern iz Minhena koji je sa 4:0 savladao Frajburg, a golove za lidera na tabeli i aktuelnog šampiona postigli su Dante, dva Šerdan Šaćiri i Klaudijo Pizaro.

Hofenhajm je na svom terenu bio bolji od Štutgarta sa 4:1, Braunšvajg od Hamburga sa 4:2, dok su Borusija iz Menhengladbaha i Verder odigrali nerešeno 1:1.

Kasnije danas se u derbiju kola sastaju Bajer Leverkuzen i Šalke.

Beta

Pogledajte još