Nikolić: Očekujem sportsku borbu sa Zvezdom!

"Imam pozitivnu dilemu, ne ko su startnih 11, već ko će biti među 18 igrača. To je dobra dilema, kad niko ne zaslužuje da bude van 18, a neko mora biti. Igrači su svojim odnosom prema treningu zaslužili da me stave na muke i ljudski je teško da nekog stavim van protokola", rekao je Nikolić novinarima na Teleoptiku.

Prvu utakmicu prolećnog dela šampionata Partizan igra u subotu od 13.30 na gostovanju protiv Novog Pazara. Jesenji deo šampionata crno-beli su završili na prvom mestu sa 33 boda, bodom više od Crvene zvezde.

"Pripremamo se za prvo kolo protiv Novog Pazara, da vidimo šta smo uradili na pripremama. Jedva čekamo tu utakmicu, nije moglo teže, ali nije nikakav ni bauk. Fudbal se igra u različitim ambijentima i uslovima, a na redu je da se sav trud i rad na pripremama naplati. Učinićemo sve da igramo dobro od početka prvenstva, da imamo ozbiljnost i čvrstinu i da beležimo dobre rezultate", rekao je Nikolić.

On je dodao da bi bilo "van pameti" i da neće dozvoliti da ekipa sa većom energijom, koncentracijom i disciplinom igra u pripremnim nego u takmičarskim utakmicama.

"Sada nam treba tenzija, sada treba da damo sve najbolje. Novi Pazar je dobar protivnik, u samom vrhu domaćeg prvenstva. Ima dobar, iskusan tim, što nije imao dugo godina, igra na domaćem terenu, s novim trenerom. Sve su to njihovi plusevi pred početak utakmice, ali mi svakog protivnika poštujemo, ali to ne znači da ćemo se plašiti bilo koga. Verujemo u sebe i znako kako da dođemo do cilja", rekao je Nikolić.

On je dodao da zna prvu postavu za taj meč, ali da je rano da ga saopšti. Upitan da li ga je neko od njegovih fudbalera iznenadio, rekao je da radi s dobrom grupom ljudi, ali i da se slika o nekima promenila na bolje.

Nikolić je nedavno izjavio da se stvara atmosfera da neko drugi mora biti prvak, a ne Partizan, a danas je to dodatno objasnio.

"Takva atmosfera se stvara već dugo godina, pa ništa nije bilo. Neka bude tako i ove godine. U tom kontekstu sam to rekao. Mnogo poštujem Zvezdu i kolegu (Slavišu) Stojanovića i, pre svega, igrački kadar. Očekuje nas neizvesna i teška sportska borba", rekao je on.

"Zahvaljujem svima koji 'pucaju' po nama. Nisam rekao da je to Zvezda, ko god plasira takvu vrstu informacija radi moj posao i olakšava mi jer radi na motivaciji igrača, pa ja ne moram da se bavim time. Izuzetno poštujem sve protivnike i Novi Pazar i Radnički... I Crvenu zvezdu, koja nam je najveći rival i samo bod od nas, a oni koji nas ne respektuju - to bolje za nas", dodao je trener crno-belih.

Prvu utakmicu na stadionu u Humskoj, otkako su postavljene crno-bele stolice, Partizan će igrati 1. marta protiv Radničkog iz Niša, a Nikolić je rekao da se nada da će stadion biti pun.

"I to se čekalo dugo, super je što će stolice biti u bojama koje su logične. Nadam se da neću videti nijednu stolicu. Možda će sve zavisiti i od igre i rezultata u Novom Pazaru. Nek nas prati onoliko navijača koliko zaslužimo. Nikada nisam tražio blanko podršku", rekao je Nikolić.

Beta

Pogledajte još