Obnovljena istraga o ubistvu vlasnika podgoričkog lista "Dan"

Saslušano je nekoliko svedoka, inspektora i tužilaca koji su učestvovali u istrazi o ovom predmetu, među kojima je i bivši načelnik podgoričkog Centra bezbednosti Milan Vujanović.

Vujanović je dao izjavu o navodnom priznanju Damira Mandića, jedinog pravosnažno osuđenog za saučesništvo u ovoj likvidaciji, pišu današnji štampani mediji.

Iz Tužilaštva, u interesu istrage, ne žele da iznose imena svedoka koji su juče saslušavani.

Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković najavio je da će u obnovljenoj istrazi tražiti da budu saslušani svi oni čija imena se spominju u službenoj zabelešci.

Među svedocima naći će se bivši šef crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova Andrija Jovićević, sudija za istrage Miroslav Bašović, ali i crnogorski ministar pravde Duško Marković, te svi pripadnici kriminalističke policije koji su radili na rasvetljavanju ovog ubistva.

Duško Jovanović ubijen je 27. maja 2004. godine iz zasede ispred redakcije "Dana".

Za ovaj zločin, nakon saslušanja više osumnjičenih za saučesništvo, osuđen je samo Mandić kao saučesnik nepoznatim licima u ubistvu.

On je pravosnažno osuđen na 18 godina zatvora, od čega mu je ostalo da odsluži još 10 godina. Mandić nikada nije priznao da je imao bilo kakve veze sa ubistvom Jovanovića.

Izvor: Blic
Foto: Morguefile

Pogledajte još