Vulin: Gradonačelnik Kosovske Mitrovice mora da bude Srbin

"Gradonačelnik Kosovske Mitrovice mora da bude Srbin to je u duhu Briselskog sporazuma da se poštuje etnička struktura, ali nije obavezno. Sve drugo bi bio problem, uvelo bi nas u period sukoba i nestabilnosti, što Srbiji na Kosovu ne treba" kazao je Vulin novinarima.

U nedelju, 23. februra, biće održani ponovljeni izbori za gradonačelnika Kosovske Mitrovice. Na pitanje šta misli o informacijama iz medija da postoje spiskovi za hapšenje Srba, Vulin je kazao da se tako nešto ne dogadja prvi put, odnosno da se neki spisak pojavi svaki put kada Srbi na severu Kosova treba da "preuzmu situaciju u svoje ruke".

"Od Euleksa smo tražili zvaničnu informaciju. Nismo dobili zvaničan odgovor da li spiskovi postoje ili ne, a onaj ko to radi, radi sa idejom da zbuni Srbe na Kosovu, da ih učini nesigurnim" rekao je Vulin.

Upitan o zdravstvenom stanju uhapše nog kandidata Gradjanske incijative SDP za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Olivera Ivanovića, on je rekao da je ono teško i da ne razume odluku kojom se zabranjuje da Ivanović bude premešten u zatvor u Mitrovici.

"Bar bi mogao da bude sa svojim sunarodnicima, da ne mora da se plaši za sopstveni život" kazao je Vulin.

Izvor: Blic

Pogledajte još