Umro Lepi Bora

Lepi Bora je ostao u sećanju publike sa ovih prostora kao verovatno najbucmastiji, ali i najsimpatičniji muzičar na estradi osamdesetih.

Iako rođeni Beograđanin, Trifunčević je dugo živeo u Novom Sadu. Svirao je gitaru, klavijature i violinu, iako je u "Slatkom grehu" uglavnom je bio šoumen. Početkom devedesetih, s raspadom Jugoslavije i "Slatkog greha", Bora mikrofon i vrcave scenske kostime zamenjuje proizvodnjom i veleprodajom čaja za mršavljenje „super mršavko“.

Lepi bora biće sahranjen u četvrtak na Gradskom groblju u Novom Sadu.

- Iznenađen sam, zatečen i potresen vešću o njegovoj smrti jer iako je imao tri bajpasa uvek mi je govorio da se odlično oseća. Bio je sjajan otac, veliki muzičar i izuzetan profesionalac. I izuzetan prijatelj - kaže za "Blic" Saša Popović.

Lepa Brena se povodom smrti svog prijatelja oglasila sopštenjem za medije:

- Odlazak Lepog Bore iliti Makse kako smo ga mi zvali u bendu, veliki je gubitak ne samo za njegove najmilije, nego i za nas njegove kolege i prijatelje. Kada je "Lepa Brena" startovala kao brend, hteli smo da ima nekog simpatičnog veseljaka koji je ludo zaljubljen u nju, a ona ga ne primećuje, pa je izbor pao na Maksu kog smo prekrstili u Lepog Boru - navodi se u saopštenju.

- Imali smo nekoliko zajedničkih, duetskih numera, ali i bezbroj zajedničkih, veoma uspešnih koreografija. Nedostajaće mi njegov specifičan humor, ljudska toplina i veliko srce - saopštila je pevačica.

Lepi Bora se po raspadu "Slatkog greha" posvetio privatnom biznisu. Proizvodio je čaj za mršavljenje, ali se nikada do kraja nije odrekao scene.

Alo i Blic

Pogledajte još