BIA prvi put locirala Šarića krajem prošle godine

“On nas je koordinirao u kom pravcu ćemo ići i najviše insistirao da se isključe svi rizici bezbednosti”, rekao je Djordjević gostujući na B92

Na pitanje da policija nije bila uključena u akciju hapšenja Šarića, Đorđević kaže da ne bi rekao da je policija bila isključena.

“Ovo je bila jedna vrsta posla koja prevazilazi njihov posao, ovo je posao za bezbednosne službe”, naglasio je direktor BIA.

Upitan ponovo da li policija nije učestvovala “zato što ne verujete kolegama iz policije”, Đorđević je odgovorio “ne”.

Direktor BIA je ispričao da je ta bezbednosna agencija prvi put locirala Darka Šarića krajem prošle godine.

On nije želeo da precizira u kojim državam se kretao, gde je lociran i uhapšen, jer je još 18 pripadnika njegove grupe u bekstvu.

Na pitanje kako je izgledao život Šsarića u proteklim mesecima, odakle mu novac i da li se bavio nekim biznisom kao u Srbiji, Djordjević je rekao da je svako skrivanje od pravde teško i da je narko bos tu imao problema.

“Svaki begunac pre ili kasnije biva priveden pravdi”,
rekao je direktor BIA.

Narko bos Darko Šarić uhapšen je u zajedničkoj akciji policija Crne Gore i Srbije. Viši sud u Beogradu saopštio je da je Darko Šarić lišen slobode po rešenju o određivanju pritvora i po poternici koja je za njim raspisana po nalogu istražnog sudije od 9. decembra 2009. godine.

Izvor: Blic