Predstavljamo vam: striming uređaj kompanije Amazon

Amazon je iskoristio nedostatke uređaja konkurenata kao što su Roku, Apple TV i Chromecast – pretraga, spore performanse aplikacija i zatvoreni ekosistem – da bi ilustrovao prednosti svog uređaja. Amazon-ov uređaj je kutija koju priključite u vaš TV, radi na otvorenom Android ekosistemu i povezuje TV sa mnogim servisima od kojih su najinteresantniji Netflix, Pandora, Hulu Plus, Crackle i mnoge druge. Nedostaju samo HBO Go i Vudu. Međutim, možete ili kupiti ili rentirati vaše omiljene serije na meniju. Fire TV se može opisati jednom rečju: lako. Lako se koristi, lako pronalazite sadržaj, itd.

Fire TV ja mala crna kutija čije srce predstavlja quad-core procesor. Ima svoju, ugrađenu grafičku, 2GB rama, Mimo dual-band WiFi koji mu omogućuje brzinu i do tri puta veću od konkurenata: Roku, Apple TV i Chromecast. Podržava 1080p streaming, takođe podržava i Dolby digitalni surround zvuk preko HDMI porta. Neverovatno je tanak. Dolazi sa tankim, elegantnim daljinskim upravljačem koji radi preko Bluetooth-a. Pazite da ga ne izgubite.

Interfejs je prilično jednostavan. U pitanju je crni, pregledan home screen gde su izlistani vaši omiljeni filmovi ili TV serije. I brzo se pomera. Poseduje i određene pogodnosti – na primer, funkcija ASAP vam omogućuje, pritiskom na Play na daljinskom, neverovatno brzo startovanje filma. Takođe i predviđa šta želite da gledate. Omogućuje i pretragu glasom.

(old_image)

Ono što vam ovaj uređaj takođe pruža (što i ne predstavlja neko iznenađenje obzirom da je poseduju i drugi uređaji) je da prebacite slike sa vašeg telefona direktno na TV. X-Ray funkcija služi kao kompanjon na vašem tabletu ili telefonu i pruža vam informacije o glumcima i filmovima koje gledate sa sajta IMDB.

Evo i zabavne strane ovog uređaja – može da služi i kao karaoke mašina. Prikazuje tekst pesme na ekranu, tako da u toplini svog doma možete zajedno sa Vašim TV-om pevati vaše omiljene pesme.

Fire TV poseduje i kontrolni mod putem koga roditelji mogu da organizuju specijalne sadržaje za svoju decu, gde takođe mogu da postave i vremensko ograničenje. Roditelji mogu imati preciznu kontrolu nad serijama koje deca gledaju, tako da se ne moraju brinuti da njihova deca mogu naleteti na neki porno sadržaj ili slično.

Ali tu nije i kraj karakteristikama ovog sjajnog uređaja. Gejmeri će biti oduševljeni jer od sada i preko ovog uređaja mogu igrati svoje omiljene igrice, a stižu i brojne igrice od strane EA, Disney, koliko već narednog meseca. Igrice će biti pristupačne – sa više od 1000 besplatnih naslova, a one koje će se plaćati neće koštati više od 1.85 dolara po naslovu.

(old_image)

Fire TV predstavlja nesumnjivo jedan od najinteresantnijih gedžeta današnjice. Lakoća kojom se koristi, brzina, pomenute karakteristike, daju mu ogromnu prednost u odnosu na konkurente.

Izvor: Gizmodo

Foto: Gizmodo

Pogledajte još