One su bile prave loše devojke!

One su zaista bile skandalozne, čak i iz vizure današnjeg vremena! Skidale su se do gole kože u sred grada, jahale nage na konju pred zapanjenim prolaznicima, bile u lezbijskim vezama iz čistog hira...

Beti Pejdž

Ko je ona: Američki “Pinap” model iz pedesetih godina prošlog veka. Betii su u to vreme nazivali i “Kraljicom Pinapa”.

Zašto je skandalozna: Sem toga što je bila jedna od prvih “zečica” na naslovnoj strani “Plejboja” (Mis januara 1955), Beti je bila poznata po svojim fetišima i sado-mazo fotografijama. Može se reći da je ona bila prvi model za tu kategoriju fetiša – “veži me, jer to volim!”

Boni Parker

Ko je ona: Ona je polovina ozloglašenog dvojca “Boni i Klajd” koji je kršio sve zakone tokom velike depresije u Americi.

Zašto je skandalozna: Dok je Boni bila deo bande koja je pljačkala i ubijala na svom pohodu po Americi, ona možda nije nikada potegla pištolj, ali... Ali je njena fotografija na kojoj je sa pištoljem i cigaretom u ustima, za to vreme bila potpuno šokantna. Naravno pošto su ona i klajd bili u vanbračnoj vezi time je skandal bio još veći! Radili su “one stvari” i nikome nisu polagali račune!

Sidonija Gabrijela Kolet

Ko je ona: Poznata samo po svom nadimku Kolet, ona je bila francuska novelistkinja i glumica ranih dvadesetih prošlog veka.

Zašto je skandalozna: Kolet je imala mnogobrojne afere, sa muškarcima, ali i sa ženama. Njena ljubavnica bila je i Matilda de Mornej, sa kojom je zajedno igrala u “Kraljici Egipta" u “Mulen Ružu”. Pantomima je bila zabranjena nakon njihovog poljupca na sceni koji je umalo izazvao nerede! Kasnije je uplovila u aferu sa svojim pastorkom Bertrandom de Žuvenelom, koja je počela kada je on tek napunio 16, a ona bila u svojim kasnim četrdesetim!

Izvor xojane

Foto: xojane

Pogledajte još