Ovih 6 namirnica nikada ne biste smeli da jedete!

Slanina
Ovo je jedna od najgorih namirnica koje možete uneti u organizam. Na stranu to što jedna šnita ima trilion kalorija, slanina obiluje mastima i natrijumom koji su poprilično nezdravi za zdravlje. Pokoja šnita s vremena na vreme neće vas ubiti, ali akomožete bez nje, to bolje za vas.

Peciva
I pritom ne mislimo na apsolutno svako pecivo. Integralna peciva su ok, ali ona od običnog belog brašna kakva najčešće vidimo u ponudi trebalo bi da izbegavate u širokom luku. Osim kalorija, napravljena su od rafiniranog belog brašna koje pogoduje problemima s težinom te bolestima srca, kao i povećanom riziku od dijabetesa. Plus, belo brašno će rezultirati nezdravom kožom punom akni i mrlja.

Beli hleb
Baš poput peciva, i beli hleb je napravljen od istog štetnog sastojka – rafiniranog belog brašna. Ovakav hleb je bogat kalorijama, a siromašan nutricijentima, a često sadrži i dosta soli koja je takođe nezdrava u većim količinama. Radije birajte integralne proizvode s raznim semenkama.

Brza hrana
Ništa nije tako ukusno kao brojni fast fud proizvodi. Ali isto tako, malo je šta u tolikoj meri nezdravo. Velike količine natrijuma, veštačkih boja i zaslađivača te mnogih nepoznatih i neproverenih sastojaka poprilično su opasne za vaše zdravlje. Posebna priča je i način pripreme ovakvih proizvoda, a koji je često ispod propisanih standarda.

Krofne
Obilje kalorija, masnoća, šećera i konzervansa nalazi se u samo jednoj malenoj krofni. Iako su neverovatno ukusne, krofne ne sadrže ni jedan jedini sastojak koji vam je potreban ili zdrav za vaš organizam.

Paradajz iz konzerve

I svi ostali proizvodi od paradajza koji dolaze u konzervama. Nije paradajz problem već svi ostali sastojci koji se tu mogu pronaći. Ovi proizvodi često sadrževeštački estrogen koji se povezuje s reproduktivnim zdravljem i bolestima srca, kao i dijabetesom i gojaznošću. Umesto konzervi, radije sami pasirajte paradajz.

Izvor: Cosmopolitan

Pogledajte još