Čarolija iz kuhinje: Superfaca uz pomoć kvasca!

Pekarski, a posebno pivski kvasac, bogati su vitaminima B-grupe, kao što su B1, B2, B6 i B12 kao i mineralima i elementima u tragovima, među kojima su kalijum, kalcijum, magnezijum, natrijum, hrom, gvožđe, bakar, mangan, cink i fosfor, kao i vrednim aminokiselinama. Zato, iako odgovara svim tipovima, posebno je dobar za masnu, mladalačku i zrelu, kao i za suvu i beživotnu kožu. Zato je kvasac idealan za negu mama, ali i za njihove ćerke! Evo tri primera kako da iskoristite kvasac:

Anti-ejdžing maska za lice

Izmešajte 2 supene kašike svežeg kvasca i 1 supenu kašiku vode. Nanesite na lice i vrat, pustite da deluje, pa kad se osuši isperite naizmenično toplom i hladnom vodom. Ako ste u 20-im godinama masku koristite jednom mesečno, 30-im dva puta mesečno, 40-im jedan put nedeljno, 50-im dva puta nedeljno, a u 60-im i više od tri puta nedeljno.

Lifting maska za lice

Izmešajte 2 kocke svežeg kvasca, 125 ml toplog mleka i 1 kafenu kašiku šećera. Nanesite na lice, vrat i dekolte, pustite da deluje dok se ne osuši, a zatim isperite mlakom vodom.

Piling od kvasca za lice

Izmiješajte pola kocke svežeg kvasca sa malo mleka, dodajte 1 supenu kašiku drobljenih semenki lana. Nanesite na lice i kad se potpuno osuši, masku odstranite mlakom vodom uz nežno trljanje vrhovima prstiju.

Izvor: coolinarika

Foto: Yayimages

Pogledajte još