Šarić uskoro na saslušanju zbog ugovora s Radulovićem

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević potvrdio je za Tanjug da je u toku istraga po zahtevu tužilastva koju vodi istražni sudija, jer je zapoceta po starim odredbama Zakonika o krivičnom postupku (ZKP), pre 15. januara 2012. godine, kada je tužilačka istraga po novom ZKP zamenila sudsku. Radisavljević očekuje da će Šarić, koji je nakon četiri i po godine skrivanja 18. aprila uhapšen posle predaje, uskoro biti salušan u vezi sa spornim ugovorom. Ugovor o kome je reč je sklopljen u avgustu 2009, pre akcije „Balkanski ratnik“ koja je počela 15. oktobra, nakon koje je raspisana poternica za Šarićem.

Prema tom ugovoru, Šarić je 1.860.000 evra pozajmio od Radulovića, a vraćanje je garantovao Šarićevom vilom na Tatarskom brdu.

Sumnja se, međutim, da je reč o pranju novca i da nikakve pozajmice nije bilo.
Istragom je obuhvaćen i Radulović, ali on je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Radulović i Šarić se već nalaze na optužnicama tužilaštva za organzovani kriminal koje se tiču pranja novca kao i krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u zemlje zapadne Evrope.

Protiv Darka Šarića do sada je podignuto ukupno sedam optužnica zbog sumnje da je oprao 22 miliona evra. Takođe, protiv njega se vodi i postupak zbog šverca više od 5,7 tona kokaina.

Izvor: Blic
Foto: Beta-AP / Info biro

Beta-AP / Info biro
Pogledajte još