5 načina da se efikasno rešite mrava u kuhinji!

1. Temeljno očistite sve prostorije u kući
Prvi korak u borbi sa sitnim nametnicima je temelno čišćenje svih površina na kojima se 'društvo' okuplja. Najbolje je to uraditi sa uobičajenim sredstvom za čišćenje i vodom. Ne zaboravite na police i uglove u špajzu na kojima su ostaci hrane mamac za mrave.

2. Belo sirće
Najpoznatije prirodno sredstvo za isterivanje mrava je belo sirće, koristite ga pomoću raspršivača tako što u flašu s raspršivačem sipate jednaku količinu sirćeta i vode. Poprskajte mesta na kojima ste primetili mrave koji ne podnose miris sirćeta. Radne površine prebrišite s krpom natopljenom u mešavini sirćeta i vode pa pustite da izvetri, sirće je bezopasno, a to uveliko olakšava zaštitu površina na kojima obično ostavljamo hranu.
3. Cimet u prahu
Staze po kojima se mravi kreću pospite obilno cimetom, kroz par sati kolone bi trebale da napuste kuću. Naime mravi ne podnose intenzivan miris cimeta.
4. Kuhinjska so
Par kašika kuhinjske soli pomešajte s provrelom vodom i kada se ohladi prelijte je u raspršivač. Mesta okupljanja mrava, posebno ulazna vrata i prozore poprskajte i ostavite da se osuše, slana površina sprečiće mrave od ulaska u kuću.
5. Kreda i dečji puder
Komadiće krede usitnite i posipajte po pukotinama uz ivice zida – omiljenim skrovištima mrava. Isto možete da uradite pomoću dečjeg pudera koji jeisto delotvorno tera mrave.

Izvor: zadovoljna

Pogledajte još