Pogledajte šta je Mišković tražio na suđenju danas!

Skinite sa dnevnog reda optužbu za utaju poreza, zatražio danas na suđenju Miroslav Mišković, tvrdeći da nije utajio porez, a da ga ta optužba ometa da zaključi veliki posao sa jednom multinacionalnom kompanijom.

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković zatražio je danas od pravosudnih organa da što pre reši sudski postupak protiv njega kada je reč o optužbi za utaju poreza, jer ga to sprečava da posluje "s klijentima od ogromnog ugleda", javlja Tanjug.

Tvrdeći da "nema utaje poreza", Mišković je u Specijalnom sudu u Beogradu, gde je nastavljen postupak protiv njega, njegovog sina Marka, vlasnika "Nibens grupe" Mila Đuraškovića i još osmoro optuženih za malverzacije sa putarskim preduzećima, zatražio od Suda i tužilaštva da "se što pre reši, odnosno skine s dnevnog reda optužba o utaji poreza".

"Imam zaključenje velikih poslova sa američkom multinacionalnom kompanijom. Jasno je svima da utaje poreza nema i na neki način molim pravosuđe i Tužilaštvo da angžuju veštake koje god žele, a koje ćemo mi da platimo, da se što pre reši ovaj proces. jer nas to sprečava u ulaženje u poslove sa klijentima od ogromnog ugleda", rekao je Mišković.

On je istakao da pravosuđe "ozbljno mora da se pozabavi tim pitanjem", jer postoji mogućnost da će, ukoliko se dokaže da nije utajio porez, tužiti državu za naknadu štete.

"Nadam se da ću u junu putovati u Ameriku i šta da radim, da sam utajivač poreza? Ne može šest prvoklasnih institucija da kaže da nema utaje, a da Tužilaštvo tvrdi da ima. Moramo ovo pitanje da skinemo sa dnevnog reda što pre", rekao je Mišković.

Prema njegovim rečima, "Delta holding" trpi veliku štetu.

"Ja ne želim da tužim Srbiju, ali idemo ka tome. Čuli ste da je firma blokirana. Šta ako sutra dokazemo da nije utaja poreza", rekao je Mišković i ponovio apel da se to pitanje reši što pre.

Naredno suđenje zakazano je za 5. i 6. jun, kada bi odbranu trebalo da iznese još i akcionar u Preduzeću za puteve (PZP) Niš Dejan Jevtić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti Miškovića, njegovog sina, vlasnika "Nibens grupe" Mila Đuraškovića i saradnike da su od 2005. do 2006. nezakonito izvlačili novac iz putarskih preduzeća i time ih oštetili za 16,95 milijardi dinara.

Oni su optuženi i da su utajom poreza oštetili budžet Republike Srbije za 472 miliona dinara.

Svi optuženi negirali su navode optužnice i brane se sa slobode

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.