Srbija: U celoj zemlji pada kiša, na Kopaoniku sneg

0

Od jutros na Kopaoniku veje sneg jakog intenziteta, a na Zlatiboru pada umeren sneg, dok u celoj zemlji trenutno pada kiša.

Najhladnije je na Kopaoniku, gde je sneg visok devet centimetara, a temperatura vazduha jutros u sedam časova iznosila je minus tri stepena, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kiša jakog intenziteta trenutno pada u Beogradu, na Crnom Vrhu i u Nišu, a umerena kiša pada na Paliću, u Zrenjaninu, Kikindi, Banatskom Karlovcu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Smederevskoj Palanci i Velikom Gradištu.

Slaba kiša trenutno pada u Somboru, Novom Sadu, Kragujevcu, Negotinu, Sjenici, Požegi, Kraljevu, Kuršumliji, Kruševcu, Chupriji, Leskovcu, Zaječaru, Dimitrovgradu i Vranju.

U Srbiji je najtoplije u Banatskom Karlovcu, Velikom Gradištu i Negotinu, gde je u sedam časova izmereno 11 stepeni.

Kako prenosi RHMZ, U Zrenjaninu i Kikindi izmereno je 10, a na Paliću, u Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Chupriji i Zaječaru devet stepeni.

U Somboru, Novom Sadu, Loznici i Valjevu, izmereno je osam, a u Kuršumliji, Kruševcu, Nišu i Leskovcu sedam stepeni.

U Kraljevu, Dimitrovgradu i Vranju izmereno je šest, Požegi pet, na Crnom Vrhu tri, u Sjenici dva, a na Zlatiboru jedan stepen.

Prema najavi HMZS, kiša će prestati da pada tek sutra. Oktobarsko vreme nas očekuje do vikenda.

Izvor: Novi magazin

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.