INVESTICIJA: Indijski traktori sklapaće se u Boljevcima

U Boljevcima u fabrici "Agromehanika" puštena je u rad linija za montažu traktora, koju ta firma radi u kooperaciji sa indijskom kompanijom "Sonalika". Proizvodnu liniju u vrednosti oko milion evra u rad su pustili izvršni direktor "Sonalike" Radživ Vahi i direktor "Agromehanike" Branislav Rajić.

"Dve firme su povele saradnju 2013. godine i u prvoj fazi je puštena u rad linija za sklapanje naših traktora u pogonima boljevačkog preduzeća",
rekao je Vahi.

Plan "Agromehanike", po režima generalnog direktora Branislava Rajića, jeste da se do 2017. u pogonima preduzeća proizvodi 1.000 traktora godišnje, koji bi se, osim zemljama u okruženju, prodavali i na tržištima Slovačke, Češke i Ukrajine.

"Ukupna investicija tada bi dostigla skoro 10 miliona evra. Imali smo dosta ponuda za saradnju, ali smo se odlučili da ugovor sklopimo sa "Sonalikom", jednom od najvećih svetskih firmi za proizvodnju traktora, koju je projektovao francuski gigant "Reno"
, kaže Rajić.

Boljevačka fabrika, u kojoj je uposleno više od 220 radnika, privatizovana je 2007. godine, a novi vlasnici su do sada u osavremenjivanje proizvodnje investirali više od 3,2 miliona evra.

Izvor: Press Online

Pogledajte još