Šutanovcu prete smrću preko Fejsbuka

On je za “Alo” izjavio da su mu pretili i dok je bio ministar, ali da nikad niko nije pominjao njegovu porodicu.

- Razne psihopate su mi pretile dok sam bio ministar, ali niko nikad mi nije pominjao porodicu. Verujem da će službe zadužene za bezbednost građana shvatiti ovu pretnju ozbiljno i adekvatno reagovati - rekao je on za “Alo”.

U pretnji, koju je poslao korisnik "Slobodan Ilić", pominju se i predsednik NDS Boris Tadić i ubijeni premijer Zoran Đinđić.

(old_image)

DS je u saopštenju zatražila da svi nadležni organi hitno, efikasno i nedvosmisleno reaguju i otkriju i kazne sve "koji stoje iza sramnih pretnji upućenih" Šutanovcu i njegovoj porodici, ali i bivšem predsedniku DS, a sada lideru Nove demokratske stranke Borisu Tadiću.

U saopštenju se tvrdi da su te pretnje "logičan nastavak i posledica toga što je mržnja postala legitiman način iskazivanja političkih stavova i činjenice da svi koji upućuju pretnje čine to lagodno, bez straha da će zbog toga odgovarati ili biti kažnjeni".

Sa takvom praksom se mora prestati i oni koji drugačije misle ne smeju biti proglašavani državnim neprijateljima ili mrziteljima države, jer to dodatno ohrabruje one koji političke razlike žele da rešavaju nasiljem, pretnjama i najtežim krivičnim delima, navodi DS.

"Zato očekujemo reakciju odmah, jer to je jedini način da država pošalje poruku da ovo neće biti prihvatljivo i tolerisano", zaključuje se u saopštenju.

blic

Pogledajte još