Zloupotrebe u Vojsci Srbije: Uhapšena šestorica ljudi

Zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, uhapšeni su D. M. (47), referent za prodaju naoružanja i vojne opreme u Upravi za snabdevanje Ministarstva odbrane, vojni penzioner D. R. (57), angažovan u privrednom društvu „CPR impeks“ d.o.o. Beograd, P. C. (34), rukovodilac u privrednom društvu „CPR impeks“ d.o.o. Beograd, Đ. V. (66), rukovodilac u privrednom društvu "Tehnoremont" d.o.o. Temerin, S. B. (26), odgovorno lice u privrednom društvu "Auto-Import" d.o.o. Gornji Milanovac i R. B. (51), zaposlen u privrednom društvu "Auto-Import" d.o.o. Gornji Milanovac.

Osumnjičeni D. M., u dogovoru sa ostalim uhapšenim licima, u periodu od 2011. do 2013. godine, kao predsednik komisije za prodaju viškova naoružanja i opreme Vojske Srbije, favorizovao je učesnike tendera privredna društva "CPR Impeh" Beograd, "Tehnoremont" Temerin i "Auto-import" Gornji Milanovac.

Sumnja se da je njihovim predstavnicima zakazivao poslednje termine na neposrednim pogodbama koje su održavane u okviru tendera i tajno ih obaveštavao o ponudama ostalih učesnika, omogućivši da dobiju poslove po privilegovanim uslovima i na osnovu toga ostvare korist u ukupnom iznosu od 12.376.205,44 dinara.

Izvor: Blic

Pogledajte još